top 10

Obuća i torbe koje svi žele: Evo koji su modni komadi proglašeni najpopularnijim

24.10.2024 u 13:06

Bionic
Reading

Svakog tromjesečja modna tražilica Lyst objavljuje svoj Index u kojem se navode brendovi i komadi koji su obilježili prethodne mjesece

U trećem kvartalu ove godine modni brend Miu Miu ponovno je zauzeo čelno mjesto na listi najpopularnijih brendova današnjice, izbacivši s trona španjolski Loewe koji je titulu najpopularnijeg brenda osigurao u drugom kvartalu.

Kako globalna potražnja za Miu Miu prepoznatljivom alt-girl estetikom nastavlja rasti, pretraživanja su skočila za dodatnih 30 posto u odnosu na prošlo tromjesečje.

Torbica Arcadie brenda Miu Miu postala je četvrtim najpopularnijim proizvodom u ovom kvartalu, no prava priča o uspjehu u ovom tromjesečju je impresivan uspon Alaïe, brenda koji je skočivši za 12 mjesta postao peti najpopularniji modni brend na svijetu.

  • +15
Miu Miu SS25 Izvor: Profimedia / Autor: xx / Avalon / Profimedia

Na čelu brenda od 2021., kreativni direktor Pieter Mulier ponovno ga je osnažio i učinio privlačnim modnim konzumentima, pritom poštujući nasljeđe kuće.

Potražnja za komadima brenda porasla je za 51 posto, s kupcima koji su itekako dobro reagirali na senzualnost i minucioznu izradu Mulierovih kolekcija za Alaïu.

Više od godinu dana prošlo je otkako su se mrežaste Alaïa balerinke prvi put pojavile na ljestvici najpopularnijih proizvoda, a sada su zauzele prvo mjesto, dok modeli torbi Teckel i Le Coeur još uvijek pokreću značajnu potražnju diljem svijeta.

  • +6
Mrežaste balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Adidasovih sambica nema na vidiku

Još jedan dokaz pada popularnosti adidasovog modela Samba je najnoviji kvartalni izvještaj Lysta. Nakon što su se nekoliko puta pronašle na listi najpopularnijih modnih artikala, ovoga puta nema ih na listi, kao ni klompi Boston brenda Birkenstock koje su se na ovom popisu pronašle pet puta zaredom.

Uvjerljivo najtraženije tenisice proteklog ljeta postale su Pumine Speedcat tenisice, smjestivši se na visoko treće mjesto u trećem kvartalu ove godine.

Ovaj model tenisica, kakav je modnom scenom drmao početkom milenija, ponovno je aktualiziran zahvaljujući poznatim trendsetericama poput modela Emily Ratajkowski i pop zvijezde Dua Lipe.

  • +3
Puma Speedcat tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Puma promo

Nastavljajući trend modernih retro silueta tenisica, potražnja za Puminim modelom Speedcat u kolovozu je porasla za 532 posto. Na Lystovom popisu pridružuju im se Gannijeve bajkerske čizme i prepoznatljive cipele od brušene kože brenda Clarks kao ključni stilovi cipela koji potiču potražnju kupaca generacije Z.

  • +9
Clarks x Zara Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kako bi pronašli najpopularnije proizvode na svijetu, Lyst se i ovoga puta poslužio provjerenom formulom, filtrirajući više od osam milijuna artikala prema količini spominjanja na društvenim mrežama, u kombinaciji s podacima pretraživanja, prikaza na stranicama, ostvarenim interakcijama i prodaji na aplikaciji Lyst. Isto tako, u obzir je uzeo globalnu potražnju za određenim artiklima i raspoloživu količinu zaliha. ​

10 najpopularnijih modnih komada u trećem kvartalu 2024. godine

  1. Mrežaste balerinke brenda Alaïa
  2. Brooklyn torba na rame brenda Coach
  3. Speedcat tenisice brenda Puma
  4. Arcadie torba brenda Miu Miu
  5. Jakna brenda Toteme
  6. Bajkerske čizme brenda Ganni
  7. Bronson sunčane naočale brenda Tom Ford
  8. Le Pliage Neo XS torbica brenda Longchamp
  9. Wallabees cipele brenda Clark
  10. Plisirane hlače brenda The Frankie Shop