UDOBNA I SVESTRANA

Od hit modela postala je modni klasik: Ova jakna ponovno dominira policama trgovina

27.10.2024 u 07:09

  • +14

Prošivene jakne

Izvor: Profimedia / Autor: Marcy Swingle / Shutterstock Editorial / Hanna Putylina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Ležerne i lako nosive, prošivene jakne svakom outfitu daruju kul dojam, a posljednjih sezona nametnule su se kao apsolutni favorit u ormaru brojnih ljubiteljica mode

Zauvijek povezana sa stilom kraljice Elizabete II., prošivena jakna posljednjih sezona živi drugu mladost, što se najviše može zahvaliti brendu The Frankie Shop francuske blogerice Gaëlle Drevet.

Quilted Ripstock naziv je hit modela spomenutog brenda koji je postao nezaobilaznim komadom na street style sceni.

Kada je ova lagano podstavljena jakna predimenzioniranog kroja ugledala svjetlo dana, 2021., postala je viralnim komadom preko noći, a u prilog njegovoj popularnosti dovoljno govori podatak da bi se redovito rasprodala, sa svakom obnovom zaliha.

Od hit modela do modnog klasika

Iako su ih ove sezone u drugi plan gurnule neke druge jakne, poput modela od brušene kože smeđe boje, prošiveni modeli postali su svojevrsnim klasikom u ormaru i izvrsna opcija za svakodnevno nošenje.

Udobna i još uvijek moderna, prošivena jakna prilagodit će se različitim figurama i stilovima a, kao i proteklih sezona, i ove je najpoželjnija u klasičnom kaki izdanju.

U nekoliko navrata na ulicama New Yorka to je posljednjih tjedana dokazala Katie Holmes.

Ova kraljica ulične mode, kako ju brojni nazivaju, pala je na prošiveni model brenda Marfa Stance s reverzibilnom pastelno ružičastom postavom, a također ga krasi efektan ovratnik jarke ružičaste boje.

Većina modela prošivenih jakni kakve ove sezone nalazimo na policama trgovina prekrivaju bokove pa, samim time, bolje štite od hladnoće i vjetra, dok njihov predimenzionirani kroj dozvoljava da ispod nje nosite nekoliko slojeva odjeće.