ZABORAVITE STEREOTIPE

Odlični razlozi da se odlučite za kuhinju u bijelom

18.03.2014 u 08:54

Bijele kuhinje

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Bionic
Reading

Jedan od najnovijih i najtoplijih trendova u dizajnu kuhinja zapravo nije nov jer se radi o klasičnoj bijeloj kuhinji. I čini se kao da ovaj vječno popularan izgled kuhinje dobiva sve više poklonika - iz minute u minutu

Karen Williams, nagrađivana dizajnerica kuhinja iz New Yorka, slaže se da bijela kuhinja nikada neće izaći iz mode te spada u bezvremene komade namještaja. Za Daily Mail navela je nekoliko glavnih razloga zašto se možete odlučiti za bijelu kuhinju bez brige da će biti previše jednostavno, bijelo i monotono.

Idealna za velike i male prostore

Bez obzira želite li urbani stil kuhinje, kompaktne ormariće ili samo urediti kuhinju u vikendici, s bijelom bojom ne možete pogriješiti. Bijela može otvoriti manji prostor i učiniti ga većim i svjetlijim. Ako je u većim prostorima, dat će svjež i čist izgled prostoru.

Moderne kuhinje

Ako se odlučite za modernu bijelu kuhinju, odabrali ste minimalizam. Williams kaže da uvijek bira čiste linije i visok sjaj, da sve bude što jednostavnije. No ne brinite da će biti monotono, jer se odlično nadopunjuje aparatima od svih materijala te pločicama i staklu koje možete birati u svim uzorcima i bojama.

Klasični tip bijele kuhinje

Ljubitelji klasičnog izgleda kuhinje uz bijelo mogu odabrati mramorne radne ploče. Stara kuhinja u nekoj drugoj boji dobit će nov izgled ako ormariće obojite u bijelo i dodate detalje.

Sve je u detaljima

Kada imate bijelu kuhinju, možete se igrati detaljima u svim bojama. U velikim prostorima bez razmišljanja si možete dopustiti otok u tamnijem drvetu. To će biti centar kuhinje idealan za obiteljska okupljanja i povremene obroke, a i lakše se održava. Za ormariće koji imaju staklo, odlična će biti rasvjeta u boji. Svjetlo u boji koje ste odabrali za ormariće upotpunite u istoj nijansi detaljima poput vaze ili raznih posuda za kolačiće, začine…

Čistu eleganciju dobit ćete ako kuhinjske aparate odaberete također u bijeloj boji s detaljima od čelika.