Prije nego idući put počnete paničariti jer su se najavili gosti, a vi ne znate što biste na brzinu skuhali, zavirite u kuhinjske ormariće i spas potražite u nekoliko osnovnih namirnica od kojih začas možete stvoriti pravo malo čudo
Ako mislite da u kratkom roku nećete moći skuhati ukusno jelo, evo nekoliko ideja i savjeta SheKnows magazina koje se lako kombiniraju, a uvijek ih možete imati kod kuće kao rezervu.
1. Začini
Za ukusno jelo ne morate kod kuće imati puno začina, ali nekoliko vrsta može gotovo uvijek obogatiti okus hrane. Zato bi bilo dobro da kod kuće imate kumin, češnjak u prahu, crni papar, chili, origano, luk i sol. Uz malo kreativnosti ove začine možete koristiti uz svako jelo i dati mu drukčiji i novi okus.
2. Leća
Ova je namirnica super izvor proteina i vlakana. Osim što je zasitna, može biti kuhana za dvadesetak minuta. Možete ju skuhati kao juhu ili varivo i uz to dodati neki prilog. Druga opcija je da skuhanu leću smiksate s umakom od rajčice i poslužite uz tacose. Ako ćete posluživati kruh, napravite paštetu.
3. Smrznuti tortelini
Ovo je jedina hrana na popisu koja je već pripremljena, ali tortelini se mogu kombinirati s raznim umacima poput onog od rajčice ili vrhnja, a jelo je brzo gotovo i ukusno.
Ako preferirate zdravu hranu, onda ćete se u svakom obroku potruditi servirati nešto povrća. Smrznuti grašak brzo je gotov i ima više načina pripreme. Koristite ga u juhi, varivu ili kao prilog uz mesno jelo.
5. Limun
Limun izvrsno ide uz mnoga jela, od riže do mesa. Ako, primjerice, kod kuće imate piletinu, kombinirajte je s limunom tako što ćete iscijeđeni sok dodati brokuli kuhanoj na pari. Osim s povrćem, možete ga dodavati preljevima za salate ili jednostavno spraviti osvježavajuću limunadu.
6. Brokula i cvjetača
Još jedan način kako ubaciti malo povrća u jelovnik su brokula i cvjetača. Možete uvijek imati paketić smrznutih komadića, a brzo su gotovi. Probajte ih zajedno skuhati na pari, ohladiti i napraviti na salatu.
7. Svježi bosiljak
Bosiljak može dodati puninu okusa i svježinu jelu. Dodajte ga u salate ili umake. Ako možete, posadite bosiljak kako biste ga uvijek imali pri ruci.
8. Rajčica
Umak od rajčice izvrsno ide uz mnoge priloge, od tjestenine i riže pa do krumpira i mesa. Ako ne volite kupovni sos od rajčice, pripremite ga kod kuće i zamrznite u mjericama koje vam odgovaraju. Možete spremati čašice od jogurta i iskoristiti za zamrzavanje pasirane rajčice.