bez pečenja

Osvježavajući okus i lakoća pripreme: Ovo je savršen ljetni desert koji ćete pripremati iznova i iznova

19.06.2024 u 14:30

Bionic
Reading

Ovaj recept za jednostavnu tortu od sira bez pečenja temelji se na bogatom i kremastom napravljenom od pet jednostavnih sastojaka. Nema sumnje, ovo je besprijekorna alternativa tradicionalnom desertu!

U ljetnim, vrućim danima žudimo za osvježavajućim i slasnim desertima, a ako se k tome još u jednostavno pripremaju, nema veće sreće. Za ovaj čak nije potrebno ni paliti pećnicu.

No, ovo nije običan cheeesecake. Nema jaja i nema pečenja, pa umjesto tradicionalne konzistencije cheesecakea koji je čvrst, a opet pahuljast, ovaj kolač više nalikuje pudingu. Ali što se tiče okusa, isti je poput klasičnog deserta - nije presladak i s tek notom osvježavajućeg limuna, piše Just a taste.

Za ovaj kolač pet jednostavnih sastojaka pomiješa se zajedno u kremu s blago limunastim, ali opet vanilija slatkim okusim, izlije na podlogu od keksa i zatim ohladi dok se dobro ne stegne. Savršen desert za ljeto kada želite zaobići pećnicu, ali i izvrstan izbor za sve praznike i slavlja pred nama.

Potrebni sastojci:

  • 18 komada graham krekera
  • 155 g neslanog maslaca
  • 25 g šećera
  • 500 g krem ​​sira, sobne temperature
  • 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 60 ml svježeg soka od limuna
  • 1 1/2 žličice limunove korice
  • 1 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

Graham krekere dobro usitnite – staviti ih u plastičnu vrećicu te se poslužite valjkom ili ih usitnite u multipraktiku. Usitnjene kekse stavite u zdjelu, dodajte rastopljeni maslac i šećer i miješajte dok se smjesa dobro ne sjedini. Dobivenu smjesu čvrsto utisnite smjesu na dno i uz rub okruglog kalupa za kolače. Podlogu pokrijte plastičnom folijom i stavite je u hladnjak na 20 minuta.

U zdjeli uz pomoć miksera tucite krem ​​sir dok ne postane glatka smjesa, a zatim ulijte zaslađeno kondenzirano mlijeko. Dodajte limunov sok, koricu limuna i ekstrakt vanilije i tucite dok se sve ne sjedini.

Nadjev izlijte na ohlađenu podlogu od keksa, a zatim kolač prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 3 do 4 sata ili dok se dobro ne stegne.

Prije posluživanja cheesecake po želji ukrasite šlagom ili voćem, zatim narežite i poslužite.