BRZO I LAGANO

Recept za najbolju proljetnu tjesteninu koji morate isprobati; uživat ćete u svakom zalogaju

28.05.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Talijanska kuhinja mnogima je omiljena, a jela s tjesteninama brzo se pripremaju pa ih često biramo i kao opcije za 'brzinski ručak'. U Parizu se smjestilo nekoliko fantastičnih talijanskih restorana, a iz lanca 'Big Mamma' podijelili su svoj recept za tjesteninu iz napuljskog kraja

Lanac restorana 'Big Mamma' istaknuo se kao jedan od najpoznatijih lanaca talijanskih restorana, a posebno je popularan restoran 'Pink Mamma' smješten na pariškom Montmartreu. Ostakljena terasa i pažljivo uređen interijer razlog su zašto tamo hrle brojni turisti i ljubitelji lijepih fotografija, no dobra hrana ipak je ono što je održalo i opravdalo hype.

U restoranu se serviraju talijanski specijaliteti, a najpopularnije su, naravno, pizze i tjestenine.

Iz popularne grupacije podijelili su recept jednog od svojih jela koji će vas okusom transportirati u pitoreskni ambijent restorana, a zatim talijanski poluotok Sorrento s kojeg recept i potječe.

Sastojci :

  • 720 g tikvica
  • 680 g špageta
  • 200 g parmigiano reggiana
  • 200 g provolone sira
  • 20 g bosiljka
  • Listovi svježe metvice
  • Maslinovo ulje
  • Crni papar u zrnu

Priprema

  1. Skuhajte špagete poštujući njihovo vrijeme kuhanja. Špageti trebaju biti spremljeni al dente.
  2. U tavi na jakoj vatri na maslinovom ulju popržite tikvice koje ste prethodno narezali na tanke ploške. Nekoliko prženih šnita odvojite za preljev, a ostatak ostavite u tavi.
  3. Posolite i popaprite pa dodajte vodu od kuhanja tjestenine. Ovo čini bazu umaka od tikvica. Pustite da se reducira kako bi umak bio kremast i koncentriran.
  4. Ocijedite tjesteninu i ubacite ju skuhanu al dente u lonac s umakom. Kad vam je umak po volji, maknite ga s vatre i dodajte parmezan, provolone i na kraju bosiljak narezan na trakice.
  5. Za posluživanje, za svaki tanjur možete napraviti porcije od oko 350 g koje ćete staviti u duboke tanjure. Poslužite s malo svježe mente i prženim tikvicama. Buon apetito!