LJETNI ZALOGAJI

Osvježite se mariniranim patlidžanima s pinjolima

16.08.2013 u 06:41

Bionic
Reading

Marinirani patlidžani s pinjolima i peršinom bit će idealan prilog, a možete ih iskoristiti i kao bazu za razne slasne ljetne salate

Potrebni sastojci:

2 žlice pinjola
2 srednja patlidžana narezana na kolute
pola šalice maslinova ulja
¼ šalice crvenog vinskog octa
sol i papar
žličica nasjeckanog peršina

276481,272793,275192,266428

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i šest do sedam minuta tostirajte pinjole dok ne poprime zlatnu boju.

Patlidžane operite, malo posolite i ostavite ih neko vrijeme da puste vodu, barem dva sata te ih zatim isperite pod mlazom vode da isperete gorčinu.

U međuvremenu zagrijte tavicu s malo maslinova ulja i pecite patlidžane s jedne i druge strane dok ne poprime zlatnu boju.

Kad ste ih popržili prelijte ih s ostatkom maslinova ulja, dodajte ocat, posolite i poparite. Ostavite da se mariniraju najmanje pola sata, a poželjno je barem dva-tri sata. Prije serviranja ih pospite peršinom i tostiranim pinjolima.