ŠTO MORATE SAČUVATI

Ova je odjeća uvijek u trendu

13.10.2014 u 08:27

Bionic
Reading

Trendovi se mijenjaju brzinom svjetlosti, a u vašem ormaru sve je manje mjesta. Nečega se očito morate riješiti. No što odbaciti, a što zadržati da kasnije ne biste požalili? I na to pitanje imamo odgovor

Barem dva puta godišnje trebali biste napraviti inventuru u ormaru i riješiti se svega što vam nije potrebno. Da, znamo, vremena su teška, a novca za krpice sve manje, no to nije razlog za gomilanje nepotrebne stvari. Ako nešto niste odjenuli nijednom u posljednjih godinu dana, male su šanse da će vam ikad više zatrebati. Uostalom, odjeću nemojte bacati, zamijenite se s prijateljima za određene komade. Sigurno i one imaju nešto što ne nose, a vama se sviđa. U krajnjem slučaju, uvijek možete višak odjeće odnijeti u second hand shop ili darovati nekoj od humanitarnih udruga.

Kašmir se ne baca
Kašmir s vremenom postaje mekši i ako se pravilno njeguje, godinama ga možete nositi. Zbog toga je uostalom i svojevrsna investicija budući da su predmeti od njega uvijek značajno skuplji od vunenih. No zato se riješite starih vunenih džempera koji su ne samo izgubili oblik, već i prepuni mucica.

Jednostavne kožne torbe uvijek su in

Kožne torbe također su investicija i ako se već spremate uložiti u novu kožnu torbu, neka to bude klasični model koji neće za pola godine izići iz mode. Kvalitetnu torbu moći ćete nositi godinama. Uostalom, dobro je pravilo držati se klasike kad su bazični komadi odjeće i modnih detalja u pitanju.

Zadržite traper
Traper je materijal koji se može lako prepraviti pa se nemojte olako rješavati starih traperica ako još  možete ući u njih te košulja ili jakni ako vam nisu premale. Uvijek ih možete prepraviti i biti u trendu.

Riješite se premalene odjeće
Imate super komade krpica u koje se ne možete uvući, a žao vam je baciti ih? To nam zvuči jako poznato, no nažalost male su šanse da će vam nešto što ste nosili prije pet godina pristajati jednako kao tad kad ste to kupili. Čak i ako imate istu tjelesnu težinu, građa tijela s godinama se polako ali sigurno mijenja. Riješite se preuskih krpica; nema smisla da se osjećate neudobno i neugodno u odjeći koja vas stišće sa svih strana, ma koliko ona lijepa bila.

Cipele s potpisom vrijedi zadržati
Dok god su u dobrom stanju, zadržite ih. Ako ništa, možda jednog dana budu opet u modi, a uostalom trendovi dolaze, prolaze i vraćaju se. No zato se svakako riješite nezgrapnih modela i iznošenih cipela i tenisica ili pak cipela koje su vam premale ili prevelike. Dajte ih nekome kome će biti dobre jer vam stopala sigurno neće narasti ili se smanjiti.

Zadržite kožne remene i nakit
Kožni remeni s godinama i nošenjem izgledaju sve bolje i nikako ih se nemojte olako rješavati. Nakit od srebra i zlata i ručni satovi također su nešto svakako što trebate čuvati i što ima svoju vrijednost. No zato pročešljajte kolekciju bižuterije i riješite se svih onih komada koje ni u ludilu ne biste više stavili na sebe.

Svilene marame su vječne
Svilene marame možete nositi na razne načine i nikad ne izlaze iz mode, to je vječni modni dodatak. Bez obzira na to nosite li ih oko vrata, zavezane na torbici, kao ukras na glavi ili kao remen, uvijek su kul i u trendu.