NOVI KRIK

Ovako izgledaju čarape za 8.000 kuna

14.03.2014 u 14:37

Bionic
Reading

Kada muške čarape platite oko 8000 kuna svakako možete i trebate očekivati da neće nastati rupe. No je li cijena ipak malo pretjerana

Naime, novost na tržištu su dizajnerske čarape koje sadrže 'mekanu' dlaku jelena, a na tržište ih je izbacio brend Harrys of London.

Dizajnerske čarape najekskluzivnije su na svijetu jer sadrže svijetlu i mekanu dlaku takozvanog crvenog jelena s Novog Zelanda. No cijena od 8000 kuna ipak se činila pretjerana pa je Today show upitao urednike Indeeda, Thessaly La Forcea, Vogue.coma da opipaju ih testiraju čarape te da prosude je li ipak tako visoka cijena opravdana.


Urednica iz Indeeda procijenila je da im je cijena od 2.700 kuna, no šokirala se kada je shvatila pravu cijenu. Priznala je kako izgledaju vrlo mekano i da bi odlično izgledale na ženske sandale s platformom. Druga urednica koja je testirala čarape bila je malo brutalnija i rekla je kako su mekane, ali ružne.

Glasnogovornica Harrys of London sa sjedištem u Velikoj Britaniji ima outlet dućane u New Yorku, Japanu, Kuvajtu objasnila je kako je cijena tako visoka zbog materijala od kojih su izrađene.  Šokantno je što, objašnjavaju iz tog brenda, za godinu dana od jednog jelena mogu nakupiti samo 20 grama vlakana koja su im potrebna, a za svaki par im treba 68 grama. Osim toga i postupak izrade je zahtjevan.

U posljednjoj limitiranoj ediciji samo je 100 pari čarapa koje se proizvode u Italiji. Čarape su dostupne i na websiteu, a instrukcije za pranje odnose se na samo ručno ili suho pranje.