DORUČAK IZ SNOVA

Ovako se priprema savršeni pohani kruh

19.12.2013 u 14:05

Bionic
Reading

Pohani kruh podsjeća nas na savršeno jutro tijekom vikenda jer u te dane imamo dovoljno vremena pozabaviti se pripremom toplog i sočnog doručka

Alison Roman iz njujorškog gastro magazina Bon Appétit otkrila je koje greške nam se najčešće potkradaju kod pripreme pohanog kruha.

Nemojte pretjerivati s mlijekom jer se jaja neće dobro ispeći pa će kruh biti gnjecav. Pohani kruh mora biti suho pečen s lagano hrskavim rubovima. Volite li slatku verziju pa stavljate šećer ili med, nemojte pretjerivati. To vrijedi i za stavljanje šećera u samu smjesu, ako vam je pohani kruh slatki desert uz kavu.

Također je važno da dobro izmiješate jaja i mlijeko jer će se inače komadići jaja lijepiti za kruh koji neće biti jednolično pečen.

Šnita kruha treba biti srednje debljine. Tanka šnita bit će prepuna smjese i gnjecava, a debela šnita suha u sredini. Zbog straha da kruh ne bude gnjecav većina kod pripreme samo na brzinu umoči kruh i odmah stavlja na tavicu. No kulinarski stručnjaci kažu da svaku stranu kruha treba dobro umočiti u jaja i mlijeko i kruh neće biti gnjecav ako ste pravilno pripremili smjesu.

Kada pohate kruh, najbolje je da to bude na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane. Možda ste navikli kruh pohati na ulju, ali stručnjaci se slažu da je maslac puno bolji. Pripremate li veliku porciju kruha, nakon svake ture trebali biste tavicu obrisati papirnatim ručnikom i staviti novi maslac da se ostaci ne prime za novi kruh.