Imate li vremena i volje za kuhanje i igru u kuhinji, probajte napraviti peku kod kuće
Sastojci:
1800g telećeg vrata i marinada
5 većih krumpira
2 slatka krumpira/batata
1 poriluk(srednje veličine)
2 režnja češnjaka
sol
biber
paprika (mljevena)
25 g maslaca
Priprema:
Meso koje se mariniralo tijekom noći pa stajalo na sobnoj temperaturi 2 sata u express loncu, kuhati 7 min. pod tlakom, zajedno s marinadom u kojoj je stajalo. Oguljeno, oprano i nasjeckano povrće popariti i posoliti te staviti meso na njega. Pokriti folijom i peći iznad 220 stupnjeva barem sat i pol dok meso ne bude mekano.
Marinada za teletinu
1 žličica limeta(sok)
1 mala žlica mješaviine povrća
1 dcl bijelog vina
1,5 dcl maslinovog ulja
2 male žlice soli
1 mala žlica krupno mljevenog bibera
1 žlica svježe sjeckanog peršina
1 žlica suhog ružmarina
1 žlica suhog timijana
1 žlica zelenog čaja
2 režnja češnjaka(stisnuti,izsjeći)
pola ljubičastog luka na polumjesece
Dobro promješati, dodati 2 dcl obične vode, preliti preko mesa i staviti u hladnjak preko noći. Recept nam je poslala čitateljica Evelina Klajn.