nose se na sve

Ove praktične i neodoljivo chic torbice najpoželjniji su modni dodatak i ovog ljeta

27.07.2024 u 20:25

Bionic
Reading

Praktične i svestrane torbe od rafije nose se uz sve modne kombinacije, a ove sezone dolaze u divnim novim dizajnima

Torbe od rafije desetljećima su bile nezaobilazan modni dodatak u kojem se nosi sve potrebno za plažu, ali proteklih godina promeću se u pravi hit ulične mode. Prema svemu sudeći, i ove sezone viđat ćemo ih na svakom koraku, i to u nikad ljepšim izdanjima.

Praktične, prostrane i neodoljivo chic - ove torbe s dobrim razlogom nose status ljetnog must have modnog dodatka. Dovoljno su velike da u njima ponesete sve što možete zatrebati tijekom dana, a zbog elegantnog dizajna nikad ne djeluju glomazno.

Fino tkana rafija garancija je profinjenog looka i podizanja čak i posve ležernog stajlinga, a ove torbe uz to su znatno ugodnije za nošenje od klasičnih kožnih modela.

Ljubiteljice maksi torbi kao ponajveći predmet žudnje i dalje vide Loeweove i Jacquemusove slamnate modele, ali ove sezone ponuda je nikad veća pa ćete ih lako pronaći u brojnim veličinama i dizajnima.

Primjerice, ako volite minimalistički stil, zaljubit ćete se u košarice kratkih ručki jer divno izgledaju u kontrastnom spoju s maksi haljinama, posebno ako izaberete neki od modela s efektnim raznobojnim dodacima.

Ponuda vrvi i klasičnim boho chic pletenim torbama koje se nose uz sve - od klasičnih traperica, preko elegantnih bijelih hlača, pa sve do raznovrsnih trendi suknji svih duljina. Jedan od ljepših modela u ovom stilu donosi Yves Saint Laurent predstavivši model Panier, nazvan prema klasičnoj košari za kruh, a dolazi u XL veličini - taman velikoj da tijekom cijelog dana imate sve potrebno pri ruci.

Ako pak želite nešto ženstvenije što ćete nositi u romantičnim stajlinzima, poput onih s espadrilama, suknjama, laganim bluzama i šeširićem, svakako bacite oko na neodoljivu torbu brenda Loeffler Randall s volanima na vrhu i jednostavnom ručkicom.

I oni koji vole inovativne avangardne dizajne doći će na svoje jer je niz modnih kuća osmislio moderne reinterpretacije klasične torbe od rafije. Fortela nam tako donosi klasičnu malu košaru, Valentino Garavani kombinira pleteni materijal s kožom, Claudie Pierlot završio je svoju mekanu bucket torbu vezom za zatvaranje, a tu je i niz efektnih pletenih clutch modela.

Osim dizajnerskih komada, ove chic torbe pronaći ćete po pristupačnijim cijenama. Naime jedan od trenutno najpoželjnijih high street brendova, Uniqlo, svoje proslavljene najlonske torbice ljeti oblači u pleteno ruho i to po pristupačnoj cijeni od 20 eura. Zara, H&M, Mango i druge popularne modne trgovine također su napunile police ovim beskrajno ženstvenim torbicama čiju kupovinu sigurno nećete požaliti.

Ako se pitate uz što ih nositi, neka vam kao inspiracija posluži slavna manekenka i dizajnerica Jeanne Damas, poznata kao utjelovljenje francuskog chica, a koja se od ovih prelijepih i toliko svestranih torbica rijetko kada odvaja.

  • +2
Jeanne Damas i torbice od rafije Izvor: Profimedia / Autor: JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia