NOVI TREND

Ovo je boja koja će se nositi iduće godine

04.12.2015 u 10:59

Hit boja za 2015.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Poznati Pantone Color Institute objavio je hit boju za 2015., a riječ je o boji dekadentnog crnog vina, preciznije – marsale, koju ćete zasigurno poželjeti imati u ormaru, barem tijekom jesenskih dana

Boja marsale zapravo je nijansa između tamnocrvene i smeđe, sofisticirana bordo, a ime je dobila po poznatom sicilijanskom vinu. Možda neće biti toliko popularna kao prethodne Pantonove hit boje, smaragdnozelena ili ovogodišnja hit boja radiant orchid koja je zapravo kombinacija fuksije, boje breskve, ledene pink i sive. Bila je iznimno popularna ove godine, a u svojim su je kolekcijama imali Versace, Prabal Gurung, Christopher Kane i Dior.

Ova topla zagasita nijansa izvrsno izgleda u kombinaciji sa zlatnim detaljima, a iz Pantonea savjetuju da je se kombinira s neutralnim bojama poput boje pijeska i sivkastih nijansa. No isto tako može se dobro slagati s kontrastnim tonovima poput jarkožute i zelene.

Izvršna direktorica Pantone Colour Institutea Leatrice Eiseman rekla je kako ova boja inspirira um, tijelo i dušu, privlači suptilnošću i izvrsno se uklapa u svaki tip dizajna. 'Ova bogata a istodobno vrlo elegantna boja dopadljiva je svima i lako se prenosi u svijet mode, ljepote, industrijskog dizajna i interijera', kazala je Leatrice Eiseman.

Bogatu toplu boju koju povezujemo s vinom, ali i luksuzom i dekadencijom nosile su proteklih godina na crvenim tepisima brojne poznate ljepotice, a pokazalo se da sjajno stoji ne samo plavušama i brinetama, već i crvenokosima.

Ove je godine na filmskom festivalu u Cannesu u prekrasnoj lepršavoj haljini modne kuće Gucci blistala Blake Lively, a Miranda Kerr na zabavi nakon dodjele Zlatnih globusa u 2013. sve je oborila s nogu u kreaciji sve omiljenijeg dizajnera slavnih ljepotica Zuhaira Murada.

Haljinu boje marsale nosila je i Mila Kunis prije pet godina. Crvenokosa ljepotica Emma Stone blistala je na dodjeli Zlatnih globusa 2012. u Lanvinovoj elegantnoj haljini, a zvijezda serije 'Teorija velikog praska' Kaley Cuoco-Sweeting za dodjelu Emmyja 2013. odabrala je haljinu Vere Wang u ovoj novoj hit boji.