ZA SVAKU PRIGODU

Pet haljina koje treba imati svaka žena

17.04.2015 u 08:00

  • +6

Haljine koje morate imati u svom ormaru

Izvor: tportal.hr / Autor: Promo/Mango/ASOS/HM

Bionic
Reading

Čak i ako u najvećem postotku vaš ormar čine traperice i ostale hlače, sigurno nemate ništa protiv toga da u posebnim prilikama zablistate u lijepoj haljini i pokažete svoju ženstvenu stranu

Nešto je posebno privlačno u haljinama: u jednom potezu odjevene smo od glave do pete i još nam je potrebno samo nekoliko detalja za savršen look. Naravno, najvažnije je odabrati pravi kroj, onaj koji laska našoj figuri i uklapa se u naš stil odijevanja.

Evo kojih bi pet haljina svaka pripadnica ljepšeg spola koja drži do sebe morala imati u svojoj garderobi:

Mala crna haljina

Ovo je modni klasik kojim nikad nećete pogriješiti. Potraga za idealnom haljinom, onom koja vam stoji kao salivena, nije laka, no kad pronađete savršen model, u kojem se osjetite kao djevojka s naslovnice, odmah ga zgrabite. Ukoliko imate priliku, nije loša ideja ni sašiti malu crnu haljinu po mjeri. U njoj ćete uvijek biti odlično odjeveni, a možete se igrati i kombinirati različite modne dodatke za razne vrste stylinga.

Maksi haljina

Duge haljine pojavile su se sramežljivo prije nekoliko sezona, no nisu nestale. Nije ni čudo to što smo se zaljubili u njih jer su ženstvene, lepršave te izgledaju fantastično i uz npr. starke ili slip-on tenisice, ali i uz cipele na petu za večernje prigode. Savršene su i za one dane kad nemamo ideju što bismo odjenule, pa su maksi haljine odlično rješenje. Savjet: prilikom kupnje investirajte u haljinu od kvalitetnije tkanine jer će vas vjerno služiti nekoliko sezona.

Haljina-spavaćica

Svi se sjećamo da je ovakve smjele haljine (tzv. negliže-haljinu) vrlo rado nosila Carrie Bradshaw u 'Seksu i gradu', a sada najavljuju svoj veliki povratak. Ovaj smjeli komad odjeće (i vraški seksi) Carrie je nosila i na traperice kao tuniku ili ispod vestica, a dobro izgleda i ispod haljine od prozirnih tkanina. Doduše, ako ste dovoljno hrabri (i samouvjereni), možete je nositi i samostalno.

Statement haljina

Ovakvu haljinu je dobro imati kad želite biti primijećeni. Izbor je na vama: cvjetni uzorak, prugice, otkačeni print ili uvijek trendi točkice... Uživajte u svojem modnom eksperimentu i hrabro napravite iskorak.

Haljina za posebne prigode

Modni stilisti slažu se u mišljenju da bi svaka žena ili djevojka u svojoj garderobi trebala imati svečanu haljinu. Ukoliko u svojim pohodima u šoping-centre ili na sniženjima naletite na savršen model, za koji ste uvjereni da će vas spasiti u mnogim prilikama (uz kombiniranje s različitim modnim detaljima), bez razmišljanja ga kupite.