RECEPT ZA PET

Piletina na mediteranski pun je pogodak

17.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Piletina, panceta i povrće kombinacija su koja se rijetko kome neće svidjeti pa evo jednog recepta za sočno meso na mediteranski način

Sastojci:

800 g pilećih bataka i zabataka
5 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
100 g luka
50 g pancete
100 ml pasirane rajčice
3 češnja češnjaka
50 ml prošeka
1 žlica kapara
450 g zamrznutog graška
400 g mladoga krumpira
sol i papar
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Na zagrijanom ulju ispecite piletinu narezanu na komade s jedne i druge strane. Meso izvadite, a na ulje dodajte nasjeckani luk i još pecite. Dodajte na kockice narezanu pancetu i protisnuti češnjak te zalijte prošekom i pasiranom rajčicom.

Vratite piletinu te pospite žlicom Vegete. Nastavite pirjati uz podlijevanje vodom oko 5 minuta, a zatim umiješajte kapare, grašak, narezan krumpir i kuhajte još 20 minuta, dok povrće omekša. Po potrebi posolite i popaprite te pospite nasjeckanim peršinom. Za InMagazin recept je prezentirala Mišel Tokić.