Mnogi kažu da im je najdraži baš taj način pripremanja piletine, što uopće nije čudno: sočno i mekano meso zarobljeno je u slanoj, hrskavoj korici... A s obzirom da je pečemo i u pećnici, zamislite samo kakva je tek tada njezina korica
Potrebni sastojci:
1 pile narezano na komade (batak, zabatak, file, krilca)
100 ml mlijeka
3 žlice brašna
2 jaja
8 žlica krušnih mrvica
1 žličica slatke mljevene paprike
1/2 žličice mljevene čili papričice
ulje
sol i papar
Priprema:
U tanjur ulijemo mlijeko. U drugi tanjur stavimo brašno, dodamo mljevenu crvenu i čili papriku, posolimo, popaprimo i pomiješamo.
U treći tanjur razbijemo jaja, dodamo ulje i umutimo sastojke. U četvrti tanjur stavimo krušne mrvice. Svaki komad piletine uvaljamo redom u sve tanjure i pržimo 5-6 minuta u dubokoj masnoći.
Prženu piletinu zatim složimo na lim za pečenje i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C 20-ak minuta.
Recept je preuzet sa stranice Crochef.com