RAJ ZA FASHIONISTICE

Pomoću ove aplikacije pronaći ćete krpice koje želite

20.03.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Je li vam se kad dogodilo da na ulici ugledate djevojku u predivnoj haljini ili odličnim čizmama i baš takav modni predmet poželite u svome ormaru, no nekako vam je bilo neugodno pitati gdje je to kupila? Sada to više neće biti problem jer dolazi aplikacija koja u tren oka pronalazi gdje se predmet vaših želja može pronaći

Nova aplikacija, koja funkcionira na vrlo sličan način kao Shazam, glazbena aplikacija koja identificira pjesmu na temelju kratkog zvučnog zapisa, za cilj ima omogućiti vam da u tren oka pronađete gdje se mogu kupiti modne krpice koje vam se svide na slučajnim prolaznicima, piše Daily Mail.

Aplikacija ASAP54 koristi vizualnu tehnologiju prepoznavanja te uz pomoć osobnog stilista i društvenih mreža u trenutku otkriva što točno tražite. Sve što trebate učiniti je fotografirati taj komad, komad tkanine ili fotku u magazinu, a nakon toga aplikacija skenira vašu fotku i taj predmet traži u svojoj bazi podataka.

Ukoliko ne uspije pronaći točno ono što želite, ponudit će vam niz sličnih proizvoda i naravno direktne linkove za kupnju. Također, aplikacija ima bazu stilista pri ruci koji obećavaju da će vam na e-mail u 24 sata poslati pet najsličnijih predmeta.

Besplatnu aplikaciju osmislila je prošle godine londonska tvrtka, u vlasništvu Daniele Cecilio, a ideja je nastala zbog njezine frustracije tijekom pretrage i online kupovine odjeće.