stan smith

Popularne Adidasove tenisice u novom ruhu: Nose se na sve i nisu preskupe

06.09.2024 u 09:01

Bionic
Reading

Retro estetika u spoju s trendi tenniscore stilom pun je pogodak, što Adidasove Stan Smith tenisice čini trenutno jednima od najpoželjnijih na modnoj sceni

Adidasove Stan Smith tenisice odavno su među najpopularnijim modelima na modnoj sceni, a sada stižu predivni novi dizajni kojima je teško odoljeti.

U novoj kolekciji nalaze se tri nova dizajna: krem sa svjetloplavim detaljima gorpcore estetike, crne s bež končićima retro stila te ženstvene ružičaste tenisice koje će posebno lijepo izgledati usklađene s haljinama i suknjama.

Adidas Stan Smith tenisice za 150 eura

Kao i prijašnji modeli, Stan Smith tenisice iz nove kolekcije također su dostupne po cijeni od 150 eura, a s obzirom na njihovu svestranost i neodoljivu retro estetiku, nema sumnje da će u ekspresnom roku zavladati urbanim stajlinzima trendseterica.

Adidas Stan Smith tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Adidas promo

Stan Smith tenisice nastale su davne 1965. godine, no prvi modeli nosili su ime francuskog tenisača Roberta Hailleta. Smith, kultni tenisač koji je osvojio US Open 1971. i Wimbledon 1972. godine, postao je njihovo zaštitno lice upravo nakon njegova osvajanja najslavnijeg američkog teniskog turnira , a od 1976. nose do danas slavno ime.

Dobile ime po slavnom tenisaču

Kad je Adidas promijenio ime, prodaja je naglo porasla. Svi su željeli par Stan Smitha da se osjećaju dijelom mita, uključujući i igračeve protivnike. Jednom prilikom, Smith je priznao: 'Ostao sam bez riječi kad sam prvi put izgubio utakmicu od nekoga tko je nosio moje tenisice.'

Prepoznatljive po niskom potplatu i tome što su prvi model izrađen od kože umjesto platna, do 80-ih postaju hit komad street style mode, a do 1994. prodano ih je više od 23 milijuna pari. Rekord od 50 milijuna prodanih tenisica dosegnut je 2016. godine.

Zahvaljujući svojoj elegantnoj jednostavnosti, ovaj je model zapravo poput praznog platna koje se može kreativno preraditi od strane velikih imena modnog dizajna. Tu mogućnost spremno su iskoristila imena poput Pharrella Williamsa, Stelle McCartney, Balenciage, Guccija i Paula Smitha.

Najnovije slavno ime koje je potpisalo suradnju s Adidasom je losanđeleski lifestyle brend Brain Dead, kojem možemo zahvaliti ova tri nova modela, koja dolaze i s logom suosnivača brenda Kyleom Ngom.

Kako nositi nove Adidas Stan Smith tenisice u jesen 2024.?

Ako imate imao sumnje u njihovu kupovinu, samo se prisjetite da je tenniscore trend koji je zavladao modnom scenom od trenutka kada je Zendaya počela promovirati film 'Challengers', na čijim se premijerama redovito pojavljivala u stajlinzima inspiriranima tenisom.

PREMIJERA FILMA 'CHALLENGERS'

Teško je ostati ravnodušan na Zendayin look nadahnut tenisom, a tek cipele...

Pogledaj galeriju

Teniski stil još su ranije proslavili brendovi kao što su Miu Miu i Gucci pa smo tijekom godina imali prilike sakupiti dovoljno primjera pogođenih stajlinga ove estetike za svaku prigodu.

Naime, Adidas Stan Smith tenisice lako se kombiniraju uz bilo koju vrstu odjeće. Spoj traperica širokih nogavica i elegantne bijele košulje ili pak usklađene formalne hlače s blejzerom izgledat će fantastično uparene s ovim retro modelima.

Ovo su najljepše turske glumice današnjice Izvor: Društvene mreže / Autor: Montaža: Neven Bučević

Ako pak želite prigrliti tenniscore trend u total look varijanti, neizostavna je plisirana minica koja se, kako su već pokazale modne revije jesen-zima 2022.-2023., može nositi uz blejzer, ali i mekane džempere za sportski i nostalgično preppy štih. Naravno, ne zaboravite bijele čarape do sredine lista!