kontroverzni modeli

Radikalan potez Adidasa: Tenisice Yeezy na ogromnoj rasprodaji, dostupne za 57 eura

23.08.2024 u 12:03

Bionic
Reading

Nakon više od godine dana otkako je Adidas prekinuo suradnju s reperom Yeom, kontroverzne tenisice Yeezy došle su u prodaju uz veliko sniženje cijene

Kako bi što prije rasprodali skupocjene tenisice Yeezy, ozloglašene zbog njihova autora optuženog za rasizam i antisemitizam, Adidas je ponovno stavio niz modela na veliko sniženje.

Usprkos tome što je riječ o tenisicama s potpisom kontroverznog repera Kanyea Westa, čini se da potražnja za modelima Yeezy ne jenjava. Dapače, otkako je postalo jasno da se više neće naći u prodaji, postale su još traženije.

Yeezy na 70 posto popusta

U Adidasu su sada odlučni riješiti se i posljednjih komada tenisica nastalih prije nego što je raskinuta suradnja s reperom te se u prodaji po sniženim cijenama nalaze modeli Boost 350, 500, Powerphase i drugi.

  • +2
Yeezy - tenisice na rasprodaji Izvor: Promo fotografije / Autor: Yeezy promo

Najjeftiniji modeli sniženi su s 189 eura na pristupačnih 57 eura pa nema sumnje da će i ovoga puta nastati velika navala na nikad popularnije tenisice Yeezy.

Podsjetimo, nakon prekida partnerstva s Yeom, odnosno glazbenikom, producentom i poduzetnikom Kanyeom Westom, u listopadu 2022. zbog niza njegovih antisemitskih primjedbi, Adidas je ostao s više od milijardu dolara vrijednim zalihama Yeezyja.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Na kraju je brend odlučio započeti s prodajom tenisica, a dio prihoda uputiti 'organizacijama koje rade na borbi protiv diskriminacije i mržnje, uključujući rasizam i antisemitizam', kako bi barem malo spasio ugled.

ULIČNA MODA

Svestrana i praktična: Ova hit obuća i dalje je najpoželjnija na zagrebačkoj špici

Pogledaj galeriju