brzo i zdravo

Pravo je vrijeme za pileću juhu koja liječi, a ovaj recept je jedan od najbržih

20.01.2025 u 13:13

Bionic
Reading

U sezoni prehlade i raznih virusa zdjelica juhe pravi je melem za dušu i tijelo. A ovaj recept jedan je od onih koji tako dobro dođe kada žudite za nečim toplim, finim, hranjivim, a pri tome brzo gotovim

Kada vladaju razne viroze i gripa nema druge nego paziti na jačanje imuniteta, a najbolji način za to je dobrim odabirom hrane. S juhama koje sadrže meso i povrće nema greške, a pileća juha je uvijek dobar izbor.

Ovaj recept uključuje namirnice za jačanje imuniteta, a uz to je gotov u tren oka i pruža mali odmak i snažniji okus od tradicionalno pripremljene pileće juhe.

Zagorska juha Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Potrebni sastojci:

  • 2,350 l pilećeg temeljca
  • 3 srednje mrkve, narezane na kockice
  • 1 veća stabljika celera, narezana na kockice
  • 3 žlice mljevenog svježeg đumbira
  • 6 režanja češnjaka, nasjeckanog
  • 115 g rezanaca od cjelovitih jaja
  • 450 g nasjeckanih, kuhanog pilećeg filea bez kože
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 žlica limunovog soka, ili po ukusu

Priprema:

Zakuhajte juhu većem loncu. Dodajte mrkvu, celer, đumbir i češnjak.

Kuhajte bez poklopca na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša, oko 20 minuta.

Dodajte rezance i piletinu; kuhajte dok rezanci ne omekšaju, 8-10 minuta.

Umiješajte kopar i limunov sok.