U sezoni prehlade i raznih virusa zdjelica juhe pravi je melem za dušu i tijelo. A ovaj recept jedan je od onih koji tako dobro dođe kada žudite za nečim toplim, finim, hranjivim, a pri tome brzo gotovim
Kada vladaju razne viroze i gripa nema druge nego paziti na jačanje imuniteta, a najbolji način za to je dobrim odabirom hrane. S juhama koje sadrže meso i povrće nema greške, a pileća juha je uvijek dobar izbor.
Ovaj recept uključuje namirnice za jačanje imuniteta, a uz to je gotov u tren oka i pruža mali odmak i snažniji okus od tradicionalno pripremljene pileće juhe.
Potrebni sastojci:
- 2,350 l pilećeg temeljca
- 3 srednje mrkve, narezane na kockice
- 1 veća stabljika celera, narezana na kockice
- 3 žlice mljevenog svježeg đumbira
- 6 režanja češnjaka, nasjeckanog
- 115 g rezanaca od cjelovitih jaja
- 450 g nasjeckanih, kuhanog pilećeg filea bez kože
- 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
- 1 žlica limunovog soka, ili po ukusu
Priprema:
Zakuhajte juhu većem loncu. Dodajte mrkvu, celer, đumbir i češnjak.
Kuhajte bez poklopca na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša, oko 20 minuta.
Dodajte rezance i piletinu; kuhajte dok rezanci ne omekšaju, 8-10 minuta.
Umiješajte kopar i limunov sok.