Kušaona je najnovija nadogradnja poznate istarske vinske destinacije, Stancije Meneghetti, koja je ove godine već uvrštena među 10 najbolje ocijenjenih svjetskih hotela po izboru Booking.com. U novoj kušaoni premijerno su predstavljena i vina Meneghetti i Kuća Glavić iz berbe 2013.
Na Stanciji Meneghetti svečano je otvoren novi Tasting Room vinarije Meneghetti, a predstavljena su i vina iz nove berbe iz 2013. Smješten unutar same vinarije, ovaj prostor je zamišljen kao mjesto gdje gosti mogu kušati i kupiti vina, dobiti sve potrebne informacije kao i razgledati vinograde i vinski podrum uz stručno vodstvo. Na taj način nadopunjena je i zaokružena ponuda ove vinske destinacije.
Nastavljajući tradiciju Stancije Meneghetti, objekt odnedavno posluje kao luksuzni wine hotel sa 4 sobe pružajući gostima privatnost, luksuz i vrhunsku uslugu. U sklopu hotela nalazi se i restoran Meneghetti, otvoren i za van-hotelske goste, temeljen na lokalnim namirnicama i suvremenim tehnikama pripreme. Hotel je od prošle godine primljen i u članstvo ekskluzivnog svjetskog lanca malih hotela i restorana Relais&Chateaux.
Čovjek koji stoji iza uspjeha brenda Meneghetti, Miroslav Plišo ovom je prilikom naglasio da ga posebno veseli što gostima osim luksuznog smještaja i vrhunske hrane napokon mogu ponuditi i potpuni doživljaj radne vinarije s adekvatnim prostorom za kušanje vina i prihvat gostiju. Naglasio je i da mu je želja da Meneghetti u godinama koje dolaze još proširi svoje kapacitete i postane regionalni lider u ovom sve popularnijem obliku turizma.
Ovom prilikom predstavljena su i vina iz nove berbi. Uzvanici su premijerno mogli kušati Meneghetti Malvaziju i Chardonnay iz 2013 kao i tri vina linije Kuća Glavić iz 2013.: – Rose, Malvasiju dubrovačku i Syrah. Radi se o projektu suradnje s partnerom u Meneghetti vinima Mihom Glavićem, vlasnikom Kuće Glavić. Riječ je o autohtonoj konavoskoj kući koja odnedavno nastavlja tradiciju proizvodnje vina koja datira još iz davne 1896. godine. Danas se iz konavoskih vinograda grožđe hladnjačama doprema u podrum u Bale gdje se nadalje vinificira i njeguje tako da ova vina uz svoj lokalni karakter Konavala ujedno i odražavaju sve karakteristika po kojima su Meneghetti vina poznata.
Kao kuriozitet, po prvi puta otvoreno je i vino Meneghetti Red u boci od 15 L . Radi se o najvećem formatu koji se puni u Meneghetti podrumu, a godišnje se napuni svega po 12 boca.
Hotel Meneghetti nedavno je svrstan među najbolje ocjenjenih 10 hotela u svijetu po izboru stranice Booking.com, najvećeg svjetskog hotelskog rezervacijskog servisa, koji kroz recenzije svojih gostiju bira najbolje svjetske turističke objekte u nekoliko kategorija.