Povodom obilježavanja prvog rođendana Hrvatske u Europskoj Uniji Ekozona je predstavila neke od prepoznatljivih recepata zemalja članica. Kroz recepte se naglašava važnost korištenja organskih namirnica koje zbog mnogih važnih nutrijenata povoljno utječu na funkcioniranje organizma
500 g EKOZONA penne tjestenine i 2 žlice EKOZONA maslinovog ulja
4 režnja češnjaka i 2 šalice peršina
⁄4 šalice temeljca od povrća i 1⁄4 žlice soli
Stavite tjesteninu u posoljenu kipuću vodu i kuhajte ih 10 minuta. Usitnite češnjak te ga propirjajte 5 minuta na maslinovom ulju dok ne požuti. Dodajte peršin i temeljac, nakon što prokuha, posolite i umiješajte u spaghette.
Engleska: Zobena kaša
250 ml EKOZONA napitka od zobi
2 žlice EKOZONA rižinog slada
5 žlica EKOZONA zobenih mekinja
1 jabuka i 1 banana
Zagrijte napitak neprestano ga miješajući. Kada zavrije smanjite vatru te dodajte 2 žlice slada. Kad se slad otopi dodajte 5 žlica zobenih mekinja. Nakon što malo omekšaju, oko 2 minute, dodajte jabuku i bananu koju ste prethodno izgnječili vilicom. Kuhajte još minutu-dvije.
2 šalice EKOZONA kuhanog graha
1 šalica EKOZONA kiselog kupusa
2 žlice EKOZONA maslinovog ulja
2 žlice usitnjenog peršina te sol i papar po želji
Na maslinovom ulju nekoliko minuta pirjajte kiseli kupus. Dodajte procjeđeni kuhani grah i pirjajte ga poklopljenog na laganoj vatri 10-15 minuta. Sve promiješajte, dodajte sitno narezani peršin te sol i papar.