retro šarm

Pripremite se za jesen: Ove tenisice svi će nositi, a nisu skupe

20.08.2024 u 13:13

Bionic
Reading

Od još uvijek beskrajno popularnih Adidas Gazella, preko neprolaznih starki, do tenisica koje obožavaju Meghan Markle i Kate Middleton - donosimo pregled najpoželjnijih cjenovno pristupačnih modela tenisica za jesen

Približavanjem kraja ljeta bliži nam se i povratak mnogima najdraže obuće - tenisica. Modni svijet ne prestaje biti zaluđen ovom udobnom obućom, koja je odavno postala puno više od sportske opreme, a dobra vijest je da se i dalje nose cjenovno pristupačni modeli.

Iako ćete za dizajnerske tenisice i modele s glamuroznim dodacima morati izdvojiti ponešto više novca, fashionistice dobro znaju da ne mogu pogriješiti ni nekima od omiljenih te jeftinijih retro modela.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Osim što dolaze sa specifičnim šarmom koji kao da ne poznaje prolaznost trendova, većina retro tenisica dostupna je i po cijenama koje si nije toliko teško priuštiti.

Donosimo neke od najpoželjnijih, one koje su savršena dopuna svakoj garderobi pred skori dolazak nove sezone.

Converse Chuck Taylor All Star 70

Protekla desetljeća dokazala su da je kupovina tenisica Converse Chuck Taylor All Star 70 investicija koju sigurno nećete požaliti. Izdržljive gotovo do granica neuništivosti, svestrane i praktične, a modno nepogrešive - ove tenisice i dalje su među must have modelima bez kojih je garderoba mnogima nezamisliva.

Dostupne su za oko 90 eura.

New Balance

Među brendovima čiji modeli ne izlaze iz mode svakako je i New Balance. Retro šarm utkan je u bezbrojne varijante prepoznatljivih tenisica s logom 'N', garancijom pogođenog stajlinga. Bilo da ih nosite uz elegantnu haljinu ili ležerne traperice, bilo da birate 530 ili model 327, možete biti sigurni da ste sastavili outfit koji neće proći nezapaženo.

Adidas Gazelle

S cijenom od 109 do 119 eura, Adidasove Gazelle uvrštavaju se u jedan od najpoželjnijih cjenovno pristupačnih komada. Elegantne i udobne, savršen su odabir za urbana modna izdanja, posebno jer se lako kombiniraju s bilo čime iz ormara.

Veja

Vejine tenisice proslavila je Meghan Markle, a nosila ih je još krajem 2010-ih godina. Kada je modni svijet uvidio njihovu praktičnost i moć usklađivanja s gotovo svakim stajlingom, postale su veliki hit, a njihova popularnost samo je nastavila rasti.

Riječ je o prvom u potpunosti održivom brendu tenisica, prepoznatljivom po decentnom, a istovremeno vrlo efektnom izgledu. Dolaze u nekoliko boja i verzija, a među najpopularnijima su upravo crne, kakve je proslavila sama vojvotkinja od Sussexa.

Reebok Court

Zaljubljenice u cool komade ne trebaju tražiti dalje od tenisica Reebok Court, jer one će svakom outfitu dati željenu dozu ležernosti i stila. Uz to, možete biti sigurni da nikad neće izaći iz mode, što ih čini nepogrešivom investicijom.

Superga

Kada je Italija slavila 150. obljetnicu ujedinjenja, tenisice Superga prepoznate su kao 'jedan od 50 predmeta koji čine Italiju'. Danas je model Superga 2750, sa svojim jednostavnim i bezvremenskim stilom, postao voljen diljem svijeta - nose ga trendseterice, holivudske zvijezde, a u njima smo znali vidjeti i Kate Middleton.

Dostupne su po cijeni od 68,99 eura.