hit iz japana

Pristaju svakom obliku lica i lako se oblikuju: Ovo su najtraženije šiške

27.10.2024 u 19:22

Bionic
Reading

Na njih su se odlučile Ariana Grande, Rosé iz Blackpinka, pa čak i Jenna Ortega. Jednostavne za kombiniranje uz svaku frizuru, japanske šiške ističu se kao originalan i chic štih koji podiže svaki izgled

Kada poželimo promijeniti svoj izgled, primamljivo je prijeći s duge kose na kratku ili se pak odlučiti na drugačiju boju kose od uobičajene. Druga opcija, malo drastična je je odlučiti se na rez te prednji dio kose skratiti na šiške.

A šiške nikada ne izlaze iz mode, već se mijenjaju kroz godišnja doba s varijacijama po pitanju duljine i stila. U posljednje se vrijeme sve više priča o japanskim šiškama, a taj trend zahvatio je i poznate dame.

Izvor: Profimedia / Autor: Darla Khazei/INSTARimages/ Image Press Agency / Alamy / Alamy / Lev Radin / Zuma Press / Abaca Press / Alamy / Alamy / Ron Adar, M10s / Zuma Press / Greg Allen / Alamy / Alamy / Profimedia

Japanske šiške, novi trend

Japanske šiške odnose se na šiške koje sežu tik iznad obrva, vrlo popularnim među Japankama i ljubiteljima koji inspiraciju traže u kawaii kulturi. Japanske šiške najčešće se nose sa strane, s dijelom koji počinje u razini luka obrva, no viđamo ih i s dijelom na sredini koji prozirno otkriva čelo. Riječ je o šiškama koje imaju debljinu, iako su im vrhovi ponekad suženi.

Još jedan aspekt koji karakterizira japanske šiške je činjenica da se bez problema prilagođava velikom broju frizura: lako se izravnavaju i fiksiraju lakom za kosu, a mogu se kombinirati s repom ili ravnim frizurama, a slažu se i s divljim, pomalo razbarušenim stilom, s valovitim duljinama ili opuštenom punđom.

Kome dobro stoje japanske šiške?

Japanske šiške pristaju svim oblicima lica i savršene su za svakoga tko traži frizuru koja dobro izgleda u svakoj prilici. Budući da je riječ o frizuri koja privlači pažnju, ove šiške idealne su ako imate iscrtane ili umorne crte lica ili čak imate male nedostatke na lica. Što se tiče vrste kose, japanske šiške su pogodne za sve tipove kose, osim jako kovrčavu.

Oblikovanje japanskih šiški

Koliko god dobro izgledale, baš svaki oblik i vrsta šiški zahtijeva održavanje. Ako ih svaki dan stilizirate različitim proizvodima, neminovno ćete ih morati i prati svakodnevno. Također, ako je duljina japanskih šiški iznad ili malo ispod obrva, treba planirati njihovo redovito šišanje, svaka najviše 3 tjedna.

Što se tiče samog stiliziranja, za vrlo glatke šiške, frizer preporuča se korištenje pegle svakog jutra, nakon nanošenja proizvoda za zaštitu od topline.