BAŠ JE COOL

Za osvježenje looka: Ovu ženstvenu frizuru nadahnutu 70-ima svi žele ove jeseni

15.10.2024 u 15:34

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onim damama koje se nerado odriču duljine kose, cool frizura kojoj raste popularnost i na društvenim mrežama varijanta je s meko ošišanim šiškama, baš kako to nosi glumica Dakota Johnson

Nije nepoznato to da je lijepa i njegovana kosa kruna svakog looka, a pogrešno odabrana frizura može doista upropastiti svaki stajling.

Izvor: Profimedia / Autor: Darla Khazei/INSTARimages/ Image Press Agency / Alamy / Alamy / Lev Radin / Zuma Press / Abaca Press / Alamy / Alamy / Ron Adar, M10s / Zuma Press / Greg Allen / Alamy / Alamy / Profimedia

Među onim damama kojima se ne prestajemo diviti zbog prekrasne kose su, osim Dakote Johnson, Blake Lively i Lily Collins.

Smeđokosa ljepotica, kći bivšeg glumačkog para Dona Johnsona i Melanie Griffith, ima svoj zaštitni znak, a to je duga i njegovana kosa, slojevito ošišana te s dužim šiškama.

Glumica je ovoj frizuri vjerna godinama, a sad je njezin chic rez oduševio mnoge i na društvenim mrežama.

IZDANJE ZA PAMĆENJE

Zbog ove su se haljine svi okretali za Dakotom Johnson, a ona je u tome itekako uživala...

Pogledaj galeriju

Meko ošišane šiške, nešto kraće od ultrapopularnih zavjesa-šiški, odličan su dodatak ovoj frizuri nadahnutoj i stilovima 70-ih - nešto što bi primjerice odobrile i moderne francuske ikone stila poput Jeanne Damas ili Leije Sfez.

Da bi dobro izgledala, ova frizura ne smije biti prestrogo ošišana te je poželjno da su šiške šarmantno razbarušene, što se može postići uz pomoć vrlo malo pjene za stiliziranje.

Što se tiče duljine, nije nužno da je kosa jako duga - može biti i srednje duljine, no bitno je zadržati volumen.

Među ljubiteljicama ovakvog stila je i Taylor Swift, a ona svoju dugu kosu nosi oblikovanu u blagim valovima i s voluminoznim šiškama kojima je godinama vjerna.

Ako ste se zaželjeli promjene ove jeseni, slobodno se odlučite na ovakvo osvježenje looka. I ne brinite, kad vam šiške dosade - samo ih pustite da izrastu te ih uz pomoć špangica maknite s lica.