TRAŽI NOVOG VLASNIKA

Prodaje se za 15 milijuna kuna: Pogledajte kako izgleda dom u kojem je Barack Obama proveo djetinjstvo

22.02.2020 u 14:29

Bionic
Reading

Umirovljeni američki predsjednik Barack Obama dio svog života proveo je u rodnom gradu Honolulu na Havajima. Zahvaljujući njegovom političkom uspjehu, skromna drvena kuća u kojoj je živio s majkom nakon razvoda svojih roditelja danas ima puno veću vrijednost nego nekad, a njezin vlasnik sada za nju traži 15 milijuna kuna

Kuća u kojoj je bivši američki predsjednik Barack Obama proveo djetinjstvo prodaje se po cijeni od 2,2 milijuna dolara, što je nešto više od 15 milijuna kuna. Iako danas živi u puno luksuznijem domu, bivši predsjednik nekada je živio u skromnoj drvenoj kući u Honolulu, glavnom gradu Havaja.

Nekretnina veličine 183 metara kvadratnih smještena u naselju Manoa bila je Obamin dom od 1964. do 1967, u razdoblju kada je imao tri i šest godina. U to je vrijeme Obamina majka studirala na Sveučilištu Havaja i sama ga podizala, a njegov otac vratio se u Keniju gdje se zaposlio u tamošnjem ministarstvu gospodarstva.

  • +10
Na prodaju kuća u kojoj je Barack Obama odrastao Izvor: Profimedia / Autor: IMP Features / IMP Features / Profimedia

Kuća je izgrađena 1947. i ima dvije kupaonice i tri spavaće sobe u jednoj od kojih je spavao i Obama. Na posjedu se nalazi i vrtna kućica koja se može prenamijeniti u gostinjsku kuću, a sa stražnje strane kuće nalazi se veliki komad vrta u kojem je moguće uzgajati voće i povrće.

Posljednji je put nekretnina prodana 2006. za 1,3 milijuna dolara, a sada traži novog vlasnika.

Bivši predsjednik i prva dama Michelle Obama danas si mogu priuštiti puno lagodniji život. Prošle godine su navodno kupili nekretninu na otoku Martha's Vineyard u Massachusettsu za vrtoglavih 80,7 milijuna kuna.