TJEDAN RESTORANA

Provjerite gdje ove godine možete fino jesti za 100 kuna

26.02.2015 u 20:04

Bionic
Reading

Najomiljenija gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se od 6. do 15. ožujka, a sudjelovat će restorani s područja cijele Hrvatske. Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije objavljeni su na mrežnoj stranici Tjedna restorana, a 74 restorana više cjenovne kategorije složila su zanimljive jelovnike koji se sastoje od tri slijeda, od predjela, preko glavnog jela, do deserta, uz čašu vina ili aperitiv

Manifestacija Tjedan restorana već je nekoliko godina omiljena među onima koji vole uživati u pravoj gastronomiji. Doživljava je se ne samo kao priliku da se posjete oni restorani u koje tijekom godine niste u mogućnosti otići, već je postala simbol za razdoblje u kojem svi organiziraju ugodna druženja s obitelji ili s prijateljima uz izvrsnu hranu. Svake godine je sve popularnija, a restorani su popunjeni do posljednjeg mjesta.

Hoteli visoke kategorije uključuju se u akciju Tjedan restorana sa svojim hotelskim barovima. Pod sloganom 'Na Koktel u Hotel', za vrijeme trajanja Tjedna restorana hotelski će barovi svakog dana 100 minuta, od 18 do 19.40 sati, nuditi koktele po promotivnim cijenama od 20 do 25 kuna. Trend ispijanja koktela prije večere tako će se približiti hrvatskoj publici, a ovog puta u akciji sudjeluju: Esplanade Zagreb Hotel (Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar), Sheraton Zagreb Hotel (Cafe Imperial i Piano bar), The Westin Hotel (Diana Bar) i Hotel Antunović Zagreb (Vertigo bar) iz Zagreba, Spa Golfer Hotel iz Spa & Sport Resorta Sveti Martin (Piano bar) i Hotel Osijek iz Osijeka (Lobby bar hotela Osijek).

Restorani sudionici, njih 74 koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora, u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik čini slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 kuna. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50 posto veća.

Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji je cilj omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske. Pregled svih jelovnika i telefonske brojeve za rezervacije možete pogledati na mrežnoj stranici Tjedna restorana.