Blagdansko raspoloženje u punom je jeku, a ako vam nedostaje neko fino piće kojim biste željeli počastiti obitelj i prijatelje, složite punč od vina i voća
Ideju za punč od vina i voća predlaže Matt Skinner za Taste.com. Sastojke za punč nije teško pronaći, a svakako će doprinijeti blagdanskom ugođaju i uljepšati stol u svakom domu.
100 grama smeđeg šećera
1 zvjezdica anisa
1 štapić cimeta
4 klinčića
po jedna naribana kora limuna i naranče
150 mililitara likera od naranče
3 čaše crnog vina
osušene kriške naranče
Smrvljeni led (kod posluživanja)
Priprema:
U tavici prepržite šećer, anis, cimet, klinčiće, koru limuna, koru naranče i 125 mililitara vode. Polagano miješajte dok se šećer potpuno ne rastopi i smjesa ne počne ključati. Zatim smanjite vatru i pustite da lagano krčka još dvije minute. Ostavite da se ohladi. Ovaj sirup možete pripremiti i tri dana ranije te ga čuvati u hladnjaku.
Procijedite sirup i maknite komadiće te dodajte liker i vino. Kada složite punč, neka se hladi dva sata prije posluživanja. Servirajte ga u zdjeli za punč s drobljenim ledom i kriškama naranče.