RECEPT ZA SLADOKUSCE

Quiche sa Zagrebačkim sirom

21.12.2016 u 09:10

Bionic
Reading

Tradicionalna francuska slana pita - quiche - jelo je kojim ne možete pogriješiti, a za punoću okusa u ovom receptu zaslužan je omiljeni Zagrebački sir

(za 4-6 osoba)

Sastojci za prhko tijesto:

250 g oštrog brašna, 250 g glatkog brašna
250 g Dukat maslaca, 2 jaja, ½ čajne žlice soli

Sastojci za nadjev:
paket Zagrebačkog sira MAXI
2,5 dcl Brzo&Fino vrhnja za šlag
3 jaja, 2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina, ¼ čajne žlice soli, papar po želji

Postupak za tijesto:

Zagrijte pećnicu na 180°C.

U posudu stavite brašno, jaja, maslac narezan na ploškice i sol.

Zamijesite tijesto i umotajte ga u plastičnu foliju. Ostavite da odstoji pola sata u hladnjaku.

Odstajalo tijesto razvaljajte u obliku kruga, promjera 28 cm.

Premažite okrugli kalup, promjera 26 cm, s nekoliko kapi ulja. Prenesite tijesto u kalup i mjestimično izbodite vilicom.

Stavite u pećnicu na osam minuta.

Izvadite polupečeno tijesto i prelijte ga nadjevom, pa vratite u pećnicu još 25 – 30 minuta.

Pečeni quiche ostavite da se ohladi, a zatim režite na kriške.

Postupak za nadjev:

Po polupečenom tijestu rasporedimo Zagrebački sir i prelijemo smjesom od jaja, vrhnja za šlag i začina.

Za više recepata: http://www.dukat.hr/hr/magazin/knjiga-recepata