Ponestalo vam je inspiracije za zdrav i ukusan obrok, prilagođen svim dobnim skupinama? Kuharica Tjestenina u izdanju Lumena sa šezdesetak izvornih talijanskih recepata, pravi je izbor za vas
Potrebni sastojci za 6 osoba:
tjestenina
500 g ricotte (skute)
90 g svježe naribanog pecorina
1 jaje
2 žlice sitno nasjeckane svježe metvice
za umak:
4 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
500 g tikvica narezanih na tanke trakice
3 oguljene i grubo nasjeckane rajčice
3 žlice sitno nasjeckanoga svježeg bosiljka + još nekoliko listića za ukrašavanje
sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema 45 minuta + vrijeme potrebno za odmaranje tijesta
kuhanje 20-25 minuta
302144,302392,302268,302135
Priprema:
Pripremite tijesto i razvaljajte ga na trake:
Nadjev: Procijedite ricottu u zdjelu i umiješajte pecorino, jaje i metvicu. Posolite i popaprite.
Stavite nadjev u vrećicu za ukrašavanje kolača i ostavite u hladnjaku do upotrebe.
Pripremite raviole s tim nadjevom prema uputama navedenim na 8. stranici. Ostavite ih na krpi posutoj brašnom do trenutka kuhanja.
U veliki lonac ulijte vodu, posolite je i stavite na jaku vatru da zakipi.
Umak: Zagrijte ulje u velikoj tavi na vatri srednje jakosti. Dodajte češnjak i pirjajte ga 3 do 4 minute, dok ne postane blijedožute boje.
Dodajte tikvice i pirjajte ih oko 5 minuta, dok ne omekšaju.
Dodajte rajčice i bosiljak i kuhajte na laganoj vatri još 10 minuta. Posolite i popaprite.
Ubacite tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte 2-3 minute, da bude al dente.
Dobro ocijedite i rasporedite na šest tanjura. Prelijte umakom od tikvica.
Poslužite vruće, ukrašeno listićima bosiljka.
Ako nemate dovoljno vremena, pripremite umak i prelijte ga preko 600 g kupljenih raviola od ricotte.