SAVRŠENSTVO OKUSA

Ravioli od ricotte s umakom od rajčica i tikvica

16.12.2013 u 07:18

Bionic
Reading

Ponestalo vam je inspiracije za zdrav i ukusan obrok, prilagođen svim dobnim skupinama? Kuharica Tjestenina u izdanju Lumena sa šezdesetak izvornih talijanskih recepata, pravi je izbor za vas

Potrebni sastojci za 6 osoba:

tjestenina
500 g ricotte (skute)
90 g svježe naribanog pecorina
1 jaje
2 žlice sitno nasjeckane svježe metvice

za umak:
4 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
500 g tikvica narezanih na tanke trakice
3 oguljene i grubo nasjeckane rajčice
3 žlice sitno nasjeckanoga svježeg bosiljka + još nekoliko listića za ukrašavanje
sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema 45 minuta + vrijeme potrebno za odmaranje tijesta
kuhanje 20-25 minuta

302144,302392,302268,302135

Priprema:

Pripremite tijesto i razvaljajte ga na trake:

Nadjev:  Procijedite ricottu u zdjelu i umiješajte pecorino, jaje i metvicu. Posolite i popaprite.

Stavite nadjev u vrećicu za ukrašavanje kolača i ostavite u hladnjaku do upotrebe.

Pripremite raviole s tim nadjevom prema uputama navedenim na 8. stranici. Ostavite ih na krpi posutoj brašnom do trenutka kuhanja.

U veliki lonac ulijte vodu, posolite je i stavite na jaku vatru da zakipi.

Umak: Zagrijte ulje u velikoj tavi na vatri srednje jakosti. Dodajte češnjak i pirjajte ga 3 do 4 minute, dok ne postane blijedožute boje.

Dodajte tikvice i pirjajte ih oko 5 minuta, dok ne omekšaju.

Dodajte rajčice i bosiljak i kuhajte na laganoj vatri još 10 minuta. Posolite i popaprite.

Ubacite tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte 2-3 minute, da bude al dente.

Dobro ocijedite i rasporedite na šest tanjura. Prelijte umakom od tikvica.

Poslužite vruće, ukrašeno listićima bosiljka.

Ako nemate dovoljno vremena, pripremite umak i prelijte ga preko 600 g kupljenih raviola od ricotte.