i jako zavodljive

Ravno s modnih pista na gradske ulice: Ovo su daleko najtraženije čizme ove sezone

10.10.2024 u 06:08

Bionic
Reading

Vodeći modni dizajneri jasno su rekli svoje - visoke čizme koje sežu preko koljena vrući su jesenski hit. A novi modni trend ravno s pista silazi u ormare trendseterica i na ulice glavnih modnih gradova. Bacite oko na neke od najljepših modela i one koji ne prolaze nezamijećeno

Promatrajući modne piste za jesen 2024., nije bilo teško uočiti najveći trend po pitanju obuće: čizme iznad koljena. Ovaj dojmljiv stil pojavio se u mnogim oblicima, a izrađen je od bogate kože i antilopa (ukrašen i metalnim detaljima) te u najboljim bojama koje jesen može ponuditi. Sad kad su čizme ugledale svjetlo dana, valja suziti izbor favorita.

Visoko, više, iznad koljena

Bilo da planirate upariti omiljenu boho chic maksi haljinu s visokim čizmama na petu inspiriranim 70-ima, po uzoru na Chloé, ili pak kombinirati otmjenu mini suknju s jahaćim čizmama, kako su to učinili Gucci i Dior, jedno je sigurno: kada su njihovi visoki modeli u pitanju, ove sezone postoji savršena opcija za baš svaki stil.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dizajneri nisu zaboravili ni cool djevojke koje nose kožne jakne i uske traperice. Tako visoke čizme ove sezone također dolaze u stilovima koji obavijaju noge u vrlo minimalističkom i seksi pristupu.

Što se tiče ovosezonske ponude, visoke čizme okvirno se mogu podijeliti u tri kategorije.

Čizme inspirirane 70-ima

Ove čizme dolaze u najboljim teksturama, od tkane kože u dizajnu Bottege Venete do nitni koje predstavlja Chloé. S visokim potpeticama i savršenim vrhom u obliku badema, besprijekorno će pristajati ispod jesenskih haljina s volanima i okruglih suknji midi dužine.

  • +2
Chloé - boho chic haljine jesen-zima 2024.-2025. Izvor: Profimedia / Autor: FashionPPS / Zuma Press / Profimedia

Jahaće čizme

Ovaj vječno chic izgled lako se postiže uz pomoć Guccijevih modela s horsebit detaljem ili Fendijevih trompe l'oeil čizama. A posebno dobro pristaje uz pencil suknje od tvida, košulje ili klasične traperice.

  • +8
Dior SS25 Izvor: Profimedia / Autor: Zabulon Laurent/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / MeetEurope / Xinhua News / Profimedia

Čizme hlače

Ove seksi čizme prianjaju uz nogu tako da se čine poput druge kože, a lijepo se slažu s uskim trapericama koje se ove sezone opet vraćaju u fokus. I ne samo da izgledaju sjajno s pripijenim hlačama, već jednako dobro funkcioniraju ispod pripijene haljine za minimalistički izgled.

  • +12
Čizme preko koljena Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo