to će se nositi

Najbolja četiri modela: Ovo su jedine čizme koje vam trebaju ove sezone

05.10.2024 u 15:58

Bionic
Reading

Jesen je sezona čizama, a sama potraga za idealnim modelom posebna je misija. No prije nego što se bacite na isprobavanje, dobro je znati koji su modeli ključni ove godine

Kakve se čizme nose ove jeseni? Prije nego što odbacimo mokasinke i balerinke te krenemo u potragu za idealnim parom iz kojeg se ne izlazi sve do kraja zime i stilski nadopunjuje baš svaki stajling, dobra je ideja baciti oko na trendove.

Tko zna, možda vam trebaju i dva para. Naime, ruku na srce, teško je odlučiti se između klasičnih crnih čizama i upečatljivih kaubojki, a koje su ponovno zavladale scenom.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Četiri modela čizama u koje se isplati investirati ove sezone:

Ravne crne čizme

Ovaj model je idealan za capsule garderobu. Ako želite biti dobro pripremljeni za svaku priliku, nema ničeg sigurnijeg i stilski dotjeranijeg od ulaganja u ravne crne čizme koje sežu tik ispod koljena. Osim toga, nema zaljubljenice u modu koja u svom ormaru nema ovakav model, klasik koji uvijek funkcionira.

U kakav model investirati? S obzirom na to da je riječ o čizmama koje se ne izuvaju čitave sezone, najbitnije je staviti naglasak na udobnost. Nema sumnje, bit će to najbolja sezonska investicija.

Kaubojske čizme

Ovaj model je vrući trend sezone. No treba imati na umu to da, za razliku od ravnih crnih čizama, kaubojke ne idu dobro uz baš sve te zahtijevaju određenu vještinu stilskog kombiniranja. Ono s čime se uvijek dobro slažu su traperice ili ravne crne hlače te predimenzionirani sako, veliki hit i ove godine.

Na što pripaziti prilikom kupnje? Iako je primamljivo odabrati model sa šarenim izrezbarenim uzorcima, ipak je bolje odlučiti se za nešto klasičniji u sjajnoj crnoj ili brušenoj smeđoj koži, jer se znatno lakše kombinira.

Bordo čizme

Nema ničeg boljeg od klađenja na dominantnu boju kao vrući trend sezone, ako za vjerovati modnim pistama. Bordo će također preuzeti modne dodatke, posebno visoke čizme. A model u ovoj boji prilika je da se efektno izdvojite u moru klasičnih crnih čizama i dodate dašak zanimljivosti svakoj kombinaciji.

U koji model investirati? Odlučite se za čizme u stilu sedamdesetih, baš onako kako nalaže modna pista.

Bajkerske čizme

Valja imati na umu da ovaj model nije prikladan za svakoga. Namijenjen je onima koji se vole istaknuti, a nosi se s kopčama u crnoj ili smeđoj boji duhana. A za ovaj model vrijedi jednostavno pravilo – ili ga volite ili mrzite, sredine nema.

U što investirati? Ako vam se sviđa ovaj model, baš onako kako modna pista nalaže, s XL kopčama i u boji duhana, nećete pogriješiti.

  • +10
Hit čizme za jesen Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo