Sočno pečeno pile u mirisnim medietarsnkim začinima i s malo meda i limuna, prema receptu poznatog slovenskog chefa Tomaža Kavčića, odličan je izbor za nedjeljni ručak, ali i blagdansku trpezu
Chef Tomaž Kavčič pionir je slow kuhinje u Sloveniji ičetvrta generacija obitelji koja vodi poznati i nagrađivani restoran PriLojzetu, smješten u dvorcu Zemono u Vipavskoj dolini. Stil kuhanjaTomaža Kavčiča vrlo je jednostavan, a on tvrdi da i najobičnija jelapoput goveđe juhe ili pirea od krumpira mogu zablistati na stolu. Jedinije slovenski dobitnik prestižnog talijanskog priznanja Zlatni kuhar (Cuoco d'oro) i uspješno surađuje s trgovačkim lancem Lidl s hrvatskim chefom Matom Jankovićem.
Recept za pečeno pile s medom, limunom i mediteranskim začinskim biljem izkuharice 'Tomaž vs. Mate' u izdanju Lidla,savršen je izbor za nedjeljnu, ali i blagdansku trpezu.
Potrebni sastojci:
1 pile
2 limuna
Velika žlica meda
Timijan
Ružmarin
Kadulja
Origano
1 luk
Lovorov list
Režanj češnjaka
1 dl bijelog vina