ZAPANJUJUĆA PREOBRAZBA

Ruševna štala transformirana u dom iz snova

16.06.2013 u 08:00

  • +3

Štala pretvorena u moderan dom

Izvor: Ostale fotografije / Autor: mcgarry-moon.com

Bionic
Reading

Nekadašnja kamena štala uz nekoliko dobrih ideja, praktičnih i modernih rješenja uspješno je transformirana u moderan dom u kojemu bi svatko poželio živjeti

Engleski arhitektonski studio McGarry-Moon Architects bacio se na poprilično zahtjevan zadatak te nekadašnju kamenu i ruševnu štalu transformirao u lijepu i pitoresknu kućicu koju krase interesantni elementi moderne umjetnosti.

Štala koja nosi naziv The Loughloughan Barn nalazi se u Broughshaneu, u Sjevernoj Irskoj. Prilikom obnove arhitekti su zadržali originalnu kamenu strukturu u koju su uklopili i u nove moderne elemente kako bi nastao udoban i topao dom koji se savršeno uklapa u prirodu koja ga okružuje.

Nova struktura, nešto dinamičnija i odvažnija, ima metalni okvir te prozore koji se prostiru od poda do stropa i zahvaljujući kojima sunce prodire u unutrašnjost. Kuća je izgrađena od elemenata suvremene tehnologije i tradicionalnih metoda. Ovaj lijepi primjer ruralne arhitekture, dizajniran u 21. stoljeću, odlična je inspiracija kako sjediniti sve dobre strane novog i modernog s ruralnim.