Tikvice ili rajčice sada su na vrhuncu sezone, a kada ih uz drugo povrće možete stopiti u savršeno jelo s tjesteninom, rižom ili iskoristiti za pizzu, nemate što čekati
Ovo jelo simpatičnog naziva ratatouille idealna je kombinacija povrća i tjestenine pripremljena na zdrav način. Carl Raymond u svome je receptu za magazin Prevention naglasio da je bitno narezati povrće na komade otprilike jednake veličine kako bi se ravnomjerno kuhali.
Sastojci:
3 žlice maslinovog ulja
1 luk
3 češnja češnjaka
2 zelene paprike
2 tikvice
2 patlidžana
4 rajčice, oguljene i usitnjene
2 žličice sušene majčine dušice
1 ½ žličice soli
Svježe mljeven crni papar
2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
U dubokoj tavici pržite luk oko pet minuta do zlatnosmeđe boje, a zatim dodajte češnjak i pustite još jednu minutu. Smanjite vatru te dodajte papriku pa pirjajte još pet minuta. Zatim dodajte rajčicu, tikvice, patlidžane, majčinu dušicu i sol pa pokriveno kuhajte oko pola sata povremeno miješajući. Na kraju začinite po želji s još soli i papra te ukrasite peršinom.
Kada završite ratatouille, imate bazu za nekoliko jela. Tako ga možete poslužiti s bilo kojom vrstom tjestenine ili rižom, staviti na omlet, poslužiti uz kobasice ili staviti kao nadjev na pizzu i dodati mozzarellu