Ovaj fini domaći kolač - štrudla, kako ga odmilja zovemo - dostojan je da bude desert i najprofinjenijim jelima. Višnje, aroma vanilije, šećer i cimet stopljeni su u bogato i slasno punjenje kojem malo tko može odoljeti
Potrebni sastojci:
1,5 kg višanja
8 tankih kora za savijače
2 žličice cimeta u prahu
1 vrećica vanilin šećera
300 g smeđeg šećera
50 g krušnih mrvica
150 ml ulja
150 ml mlijeka
šećer u prahu
Priprema:
Višnje operemo i izvadimo koštice. U zasebnoj zdjeli pomiješamo ih sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, smeđim šećerom i cimetom u prahu.
Raširimo kore na radnu površinu, a gornju premažemo mješavinom ulja i mlijeka, posipamo krušnim mrvicama i nadjenemo višnjama.
Savijaču oblikujemo tako da stavljamo višnje u dvije kore (ako su deblje, savijaču je dovoljno saviti u jednu koru).
Prebacimo u namašćeni lim za pečenje, premažemo ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 25-30 minuta.
Gotovu savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi i posipamo šećerom u prahu.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.