Višnje u dobrom društvu finog svježeg sira dobitna su kombinacija i čine ovu savijaču posebnom. Sočna i osvježavajuća, ova je savijača idealna za hladne zimske dane
Kulinarski savjet
Kako bi savijača bila još aromatičnija, nadjevu od sira možete dodati malo naribane limunove korice, a višnjama, uz cimet, malo mljevenih klinčića ili kardamoma u prahu.
Sastojci:
9 listova/kora za savijače
500 g President Zagrebačkog sira
3 jaja
150 ml kiselog vrhnja Dukat
150 g šećera
10 g vanilin šećera
700 g višanja
puna žlica gustina
2 žlice šećera
1/3 žlice cimeta
malo maslaca
malo ulja
po želji šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Sir i šećer izmiksajte, dodajte jedno po jedno jaje, kiselo vrhnje i vanilin šećer. Miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
Višnje operite i očistite od koštica. Pomiješajte šećer, gustin i cimet pa pomiješajte s višnjama.
Lim za pečenje namažite maslacem.
Odvojite tri kore za prvu savijaču, svaku koru namažite s malo ulja pa složite jednu na drugu. Zadnju, treću koru do pola premažite trećinom nadjeva od sira, po nadjevu rasporedite 1/3 višanja pa zamotajte štrudlu i stavite u pripremljeni lim (nadjev je dosta rijedak pa zamotajte savijaču tako da krajevi budu zatvoreni). Ponovite s preostalim sastojcima tako da dobijete tri savijače.
Premažite maslacem i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
Pečenu savijaču ohladite i prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.
Za više recepata: http://www.dukat.hr/hr/magazin/knjiga-recepata