Koliko ste puta kuhali rižu i bacili višak jer niste znali kako je iskoristiti? Evo jedne simpatične ideje koja može biti rješenje za ručak idućeg dana
Zaljubljenica u kuhanje i hranu Jenny Rosenstrach već je mnoge osvojila jednostavnim receptima i savjetima. U svojoj knjizi 'Dinner: The Playbook' objedinila je takve ideje, a čitatelji je mogu pratiti i na mnogim portalima ili blogovima.
Sastojci:
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice nasjeckanog luka
Pola žlice usitnjenog svježeg đumbira
Jedan režanj češnjaka
Šalica i pol kuhane riže
4 jaja
Malo soja sosa
Malo graška po želji
Priprema:
Na laganoj vatri jednu minutu u tavici popržite luk, češnjak i đumbir, a zatim malo pojačajte vatru i dodajte rižu. Kuhačom ili špatulom ravnomjerno je rasporedite po tavici. Pustite da se prži jednu minutu kako bi riža dobila hrskavi izgled i okus. Jaja prethodno izmiksajte pa prelijte preko riže i ispecite kao omlet. Ostale sastojke možete dodati po želji.