Lisnato tijesto punjeno gamberima, šparogama, povezano maslacem i maslinovim uljem. Zvuči lagano, ali i vrlo primamljivo
Priprema
250 g lisnatog tijesta
150 g gambera
150 g vrhova šparoga
100 g ribanog parmezana
50 g maslaca
3 dl mlijeka
1 žlica brašna
1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Lisnato tijesto odmrznite, razvaljajte i izrežite krugove promjera osam centimetara. Trećinu krugova ostavite cijelima, a ostalima izrežite unutarnji krug pomoću manjeg kalupa. Krugove od tijesta premažite s malo mlijeka i na njih slažite po dva prstena. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 15 minuta, dok ne porumene.
Na maslinovom ulju popržite vrhove šparoga i gambere. U drugoj posudi rastopite maslac, dodajte brašno i mlijeko te miješajte dok ne dobijete gusti umak. Zatim dodajte naribani parmezan i kuhajte još dvije minute. U umak dodajte šparoge i gambere i napunite vol au vente.
Recept za vol au vente sa šparogama i gamberima poslala nam je Katja Gortan iz Labina
Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala