TEŠKO IM JE ODOLJETI

Savršeni za ljeto: 5 najljepših mirisa Sol de Janeira, brenda za kojim svi luduju

02.07.2024 u 09:13

Bionic
Reading

Znate li što je Sol de Janeiro? Na portugalskom to znači 'siječanjsko sunce' kad je vrhunac ljeta u Brazilu, a ovi divni, zavodljivi i ženstveni mirisi popularnog brazilskog brenda dizajnirani su da uhvate upravo taj osjećaj ljetne nesputanosti, slobode i bezbrižnosti

Sol de Janeiro brazilski je brend koji je u gotovo rekordnom roku pokorio tržište skincare proizvoda te u 2023. doživio financijski vrhunac zaradom od skoro milijarde dolara.

Jedan od razloga zbog kojih svi žele njihove proizvode leži podjednako u njihovim neodoljivim aromama, koliko i u zanimljivoj priči o meteorskom usponu brenda.

Dakako, Sol de Janeiro najpoznatiji je po svojoj kremi za tijelo Bum Bum, čiju privlačnost uvelike duguje predivnom mirisu karamele i vanilije. Ali to nije jedini divan miris s njihovim potpisom.

Sol de Janeiro je od tada lansirao sedam 'cheirosa', odnosno parfemskih maglica, nazvanih prema portugalskoj riječi specifičnoj za Brazil koja opisuje nekoga tko uvijek dobro miriše. Svi su gurmanski, s mirisnim notama koje upućuju na jestivo - pomislite na kokos, pitaju (tzv. 'zmajevo voće') i prženu makadamiju. Iako slatki i voćni, mirisi Sol de Janeira su ujedno i lagani i razigrani, ali nimalo dosadni.

Evo pet najboljih mirisa s daškom dalekog Brazila koji će vas odmah oboriti s nogu:

Sol de Janeiro Cheirosa 87 Rio Radiance

Prigodno nazvan Rio Radiance odvest će vas na plažu s visokim notama kokosovog mlijeka i toplog pijeska. Baza vanilije i jantara daje toplinu, dok cvjetne note (tuberoza i ylang-ylang) daju svježinu. Asocira na plažu, ocean i sunčanje te ostaje vjeran obitelji mirisa Sol de Janeiro s profinjenim gurmanskim profilom.

Sol de Janeiro Brazilian Crush Cheirosa

Zaštitni znak brenda je opojna mješavina vanilije i slane karamele, s gornjim notama pistacija i badema. Slatkast je, ali ne i mučan - u jednom trenutku postaje lagan i ostaje iznenađujuće suptilan za klasičan gurmanski miris. Odmah ćete prepoznati miris obožavane kreme brenda, Bum Bum.

Sol de Janeiro Delícia Drench™

Jedan od noćnih mirisa u portfelju Sol de Janeira, Delícia Drench, ima slatkaste gornje note ljubičice i šljive elegantno izbalansirane s drvenastom bazom sandalovine i vetivera. Sofisticiran je, a opet i podiže raspoloženje u trenu.

Sol de Janeiro Cheirosa 40 Boom Dia Bright

Boom Dia Bright sadrži uobičajene voćne i cvjetne gornje note Sol de Janeira, ali jantarna baza toplog mošusa i drveta vanilije dodaje dubinu i senzualnost. Voćnost dolazi od crne jantarne šljive i ribizle - dva pomalo neočekivana voća. Ovaj miris nije dosadan i jednoličan te ćete sigurno vratiti po još.

Sol de Janeiro Cheirosa 68

Voćna, sočna i neumoljivo cvjetna, Cheirosa 68 je tropska poslastica. Pitaja i hibiskus uravnoteženi su slanijim notama koje dočaravaju morski zrak. Parfemska nota je šarmantna i mladenački poletna.