S nekoliko osnovnih sastojaka, poput kora za savijaču, višanja i jaja, u tren oka možete na vrlo praktičan način pripremiti štrudlu s višnjama
1 kore za savijaču
2 jogurta
2 čaše (od jogurta) šećera
2 čaše griza
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
3 jaja
Priprema:
Jaja (nije potrebno odvajati bjelanjak), jogurt, šećer, gris, ulje i prašak za pecivo zajedno umutiti u jednoličnu smjesu.
Količina smjese je dovoljna za 3 rolade.
Napraviti roladu tako da jednu koru premažemo dobivenom smjesom, na to stavimo drugu koru, pa opet premažemo smjesom, zatim treću koru, pa ponovno smjesu i na kraju višnje. Zarolamo u roladu.
Na isti način napravimo i preostale dvije rolade.
Premažemo ih vrhnjem i pečemo na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Na kraju pečenja namočiti čistu kuhinjsku krpu i prekriti rolade da otpuste.
Recept za Tenin kolač poslala nam je Danijela Jarčević
Ako imate svoje omiljene recepte za brze kolače, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala