Trodnevni Hrvatski festival hrane i vina posjetiteljima omogućuje kušanje najfinijih domaćih vina, slastica i hrane
U zagrebačkoj Areni danas je otvoren prvi Hrvatski festival hrane i vina. Riječ je o sveobuhvatnom festivalu koji je posebno usmjeren na promociju nacionalne kuhinje
Na više od 5.000 kvadratnih metara svoje proizvode izlaže 225 malih i velikih proizvođača. Posjetitelji tako imaju prilike vidjeti i kušati vina, rakije, med, različite vrste ulja, slastice, suhomesnate proizvode te još mnoštvo toga. Festival je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da će ovaj festival hrane i vina postati tradicija uz podršku grada Zagreba.
Program Festivala obuhvaća izlaganja, kulinarske šouove na dvije pozornice, kušanje vina i radionice, ali i prodaju proizvoda po festivalskim cijenama. Uz to je osmišljen i zabavni program za cijelu obitelj, a posebno su zanimljive radionice i igraonice za djecu.
Prvi dan festivala protječe u natjecanju mladih kuhara koji dolaze iz različitih hrvatskih županija. Riječ je o natjecanju koje promovira novoosnovanu zakladu
Mladi kuhar kojoj je cilj prikupiti sredstva za dodatno školovanje talentiranih učenika koji sudjeluju na regionalnim i državnim natjecanjima. Usto, u VIP šatoru se održava Dan graševine uz degustaciju slavonske hrane i slavonskih vina
Festival hrane i vina trajat će do nedjelje 4. ožujka, a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 40 kuna.