RECEPTI ČITATELJA

Sočne košarice od krumpira punjene gljivama

03.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Ukusan i brz ručak bez mesa mogu biti ove košarice od krumpira punjene s više vrsta gljiva i povrća

Sastojci za bazu:

1kg krumpira
2 žlice maslaca
2 žlice vrhnja
sol, vegeta, papar, češnjak
(ako želite crvene košarice, skuhajte dvije mrkve, a ako želite zelene, stavite dvije šake graška ili blitve/špinata)

Za punjenje:

250g miješanih gljiva (bukovače, shiitake, šampinjoni)
1 veliki poriluk
1 do 2 veće crvene paprike
bosiljak, vlasac, češnjak, vegeta, sol
100g sira trapista

Priprema:

Ogulite krumpir i izrežite na kockice te skuhajte u slanoj vodi. Kada je krumpir gotov, propasirajte ga i dodajte vegetu, češnjak, papar i malo soli. Ako želite košarice u boji, skuhajte mrkvu, izradite je štapnim mikserom i dodajte pire krumpiru, a ako želite zelenu košaricu, dodajte grašak ili špinat/blitvu. Napravite kuglice od krumpira (okrugli popečak) i stavite na papir za pečenje. Dio krumpira sačuvajte jer oko svake kuglice treba špricom za ukrašavanje napraviti rubove za ukras. Pecite na 200 stupnjeva Celzijevih oko 25 minuta, sve dok blago ne porumene.

Za to vrijeme na ulju pirjajte narezani poriluk, papriku i gljive te na kraju dodajte začine. Kada je poriluk gotov, dodajte naribani sir i sve dobro promiješajte pa napunite košarice.

Recept nam je poslala čitateljica Mirjana Plećaš iz Orahovice

Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala