Upoznaj Korlat

Strast pretočena u vino

16.12.2020 u 09:14

Bionic
Reading

Za vrhunsku kvalitetu Korlata nadaleko se čuje, ali u čemu je tajna tog vrhunskog vina koji sva nepca osvaja na prvu - odlučili smo detaljnije istražiti i upoznati vas s različitim sortama Korlata. Jer blagdani stižu, a uz fina blagdanska jela dobro je znati kakvo vino poslužiti.

Prvi puta predstavljena berbom 2007. i odmah su, raskošnim okusima, vrhunskom kvalitetom i posebnim dizajnom, osvojila srca brojnih obožavatelja. Vina s kamena, kako se često nazivaju, čine tri etikete internacionalnih sorti - cabernet sauvignon, merlot i syrah. Specifične karakteristike ovih vina odraz su jakog sunca i jakih vjetrova te kamenitog škrtog tla benkovačko-stankovačkog vinogorja.

KORLAT SYRAH

Na korlatskom području, pod benkovačkim vinogorjem, svoje gotovo idealno mjesto pod suncem našao je i Syrah. Ovo vrhunsko crno vino je duboke, tamne, crveno ljubičaste boje te snažne i bogate strukture. Intenzivno koncentrirano i začinjeno aromama zrelog bobičastog voća poput kupine i crnih grožđica. Snažnoj kompleksnosti i osobnosti mirisa doprinose i lijepo usklađene arome kave, crne čokolade te diskretna aroma duhana, koja je dijelom iskaz aromatskog potencijala, a dijelom rezultat brižne njege te dozrijevanja vina u hrastovim bačvama. Vino je puno, toplo, uravnoteženo, trajno i zrelo za konzumiranje.

IDEALNA TEMPERATURA:

18°C

DOSTUPNI VOLUMENI:

0,75 L

PREPORUKA KONZUMACIJE:

Ohlađen na 18°C idealno se slaže sa biftekom, janjećim kotletima i mesom s roštilja

KORLAT CABERNET SAUVIGNON

Posebni mikroklimatski uvjeti i položaj korlatskih vinograda, stvorili su ovo osebujno vino izrazito tamne, duboke, gotovo crne boje s karakterističnim ljubičastim odsjajem. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih aroma poput šljiva, borovnica, crnog ribiza te diskretne začinske note. Vino je puno, harmonično, koncentriranih aroma, nešto izraženije svježine s dosta zrelih tanina. Brižnom dugotrajnom njegom u hrastovim bačvama i blagim ostatkom neprovrelog šećera, sljubljeno je u jedinstveno vino za odabrane trenutke.

IDEALNA TEMPERATURA:

18°C

DOSTUPNI VOLUMENI:

0,75 L

PREPORUKA KONZUMACIJE:

Ohlađeno na 18°C idealno pristaje uz meso divljači, pašticade i steakove

KORLAT MERLOT

Iz benkovačko – stankovačkog vinogorja, s položaja Korlat, potječe i ovo osebujno vino sjajne, tamno crvene boje, njegovano u hrastovim bačvama. Snažne, bogate strukture, podržano aromama zrelog crvenog voća trešnje i maline te dodatno harmonizirano diskretnim začinskim aromama. Dugotrajan bogat okus s lijepo izbalansiranim kiselinama i mekim, zrelim taninima daje vinu dodatnu dimenziju i finu glatku teksturu. Upravo su to odlike zbog kojih ćete se zasigurno ponovo družiti s ovim vinom.

IDEALNA TEMPERATURA:

18°C

DOSTUPNI VOLUMENI:

0,75 L

PREPORUKA KONZUMACIJE:

Ohlađen na 18°C idealno se slaže uz tunu, gulaš, deserte od čokolade, janjetinu, svinjetinu, patku i plemenite sireve.

KORLAT MERLOT BOUTIQUE

Korlat Merlot Boutique vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa.

IDEALNA TEMPERATURA:

-

DOSTUPNI VOLUMENI:

0,75 L

PREPORUKA KONZUMACIJE:

Ovako kompleksno, raskošno slatko vino idealno je sljubljivati s jednako raskošnim slasticama poput čokoladnih torti, karameliziranim bademima, tamnim čokolada, ali i tradicionalnim jelima poput pašticade.

KORLAT SUPREME CUVEE

Korlat Supreme, jedno je od prvih luksuznih crvenih vina proizvedenih u srcu Dalmacije. Radi se o vinima od sorti grožđa s posebno odabranih položaja unutar vinograda Korlat, najbogatijih suncem i odgajanih pod budnim okom vrhunskih enologa i vinogradara do idealnog trenutka kada se ručno beru, obrađuju i spremaju u barrique bačve vrhunskih svjetskih proizvođača.

Svaki je korak u ovom procesu brižno promišljen i praćen, a upravo je to ono što potrošači danas cijene više od svega. Pravi vinoljupci ne pristaju na kompromise, pa ni kad je "vinski dekor“ u pitanju; od proizvodnje do čuvanja, posluživanja i degustiranja – sve mora biti stylish.

Korlat Supreme Cuvee 2013. odlikuje harmonija aroma zrelog crvenog voća s lijepo izbalansiranim začinskim aromama odležavanja u barrique bačvama. Izrazito suhi, zreli i meki tanini krase bogatim i prije svega harmoničnim skladnim okusom. Savršeni spoj Merlota, Cabernet sauvignona i Syraha.

IDEALNA TEMPERATURA

16 - 18°C

DOSTUPNI VOLUMENI:

0,75 L

PREPORUKA KONZUMACIJE:

Ohlađen na 16-18°C idealno se slaže Bolognese (bolonjez) s odležanim mesom, teleći naravni, Fiorentina steak, biftek žar, zapečena patka (ili purica), skradinski rižoto.

Korlat vina posebna su i po svom dizajnu boce i etikete, a ponosni su nositelj preko 70 medalja i priznanja sa eminentnih međunarodnih natjecanja i ocjenjivanja za svoju kvalitetu. Specifična lokacija na kojoj uspijevaju plodovi od kojih se stvara Korlat vino, mjesto išibano vjetrom, zagrijano suncem i zauzdano dalmatinskim kršom, mjesto su i vrijeme radnje Korlat priče. Uz nezaustavljivu strast koja je zauzdala sve prirodne elemente te uz njihovu pomoć stvorila vino Korlat, jasni su razlozi zbog kojih je Korlat jedinstvena priča i iskustvo..