Lavanda je vrlo poznata biljka u našim krajevima i mnogi ju imaju pored svog doma, a osim ljekovitog učinka, može se kombinirati i u hrani
Sastojci:
250 g brašna
200 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 bourbon vanilija šećer
1 žlica meda
naribana korica limuna
1 žlica cvjetova lavande
prstohvat soli
Priprema:
Omekšali maslac izradite s polovicom šećera u prahu i vanilin šećerom. Dodajte med, cvjetiće lavande i koricu limuna te izradite mikserom dok ne postane pjenasto. Kuhačom umiješajte brašno i sol, prebacite tijesto na radnu površinu i zamijesite da postane kompaktno. Oblikujte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci, kalupom izrezujte krugove, poslažite na lim obložen papirom za pečenje. Pecite desetak minuta i još vruće uvaljajte u preostali šećer u prahu pomiješan s bourbon vanilija šećerom. Recept nam je poslala čitateljica Ksenija Gortan iz Labina.
Imate li svoje omiljene recepte za kolače s voćem, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima.Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala