NE MOŽETE POGRIJEŠITI

Sve je u nijansama: Ova luksuzna plava smatra se najtrendi bojom kose ovoga proljeća

04.02.2022 u 09:22

Bionic
Reading

Ako i malo pratite beauty trendove, vjerojatno ste već čuli za 'luksuznu smeđu', višedimenzionalnu bogatu boju kose koja je postala popularna u ove zime. Upravo ta boja obilježava početak novih, vrlo uzbudljivih trendova, a pa sada dolazi i nijansa nazvana 'luksuzna plava' koja će nesumnjivo biti najveći trend po pitanju boje kose za proljeće

'Svi ste čuli za trend 'luksuzne brinete', a ovaj novi trend koji sada nastupa nazivamo 'luksuznom plavom', rekao je Tom Smith, slavni frizer i europski kreativni direktor Evo Hair-a, na svom Instagram profilu. U videu u kojem otkriva svoja predviđanja za trendove frizura u 2022. godini posebno je izdvojio plavu boju kose kao boju koja ove sezone zahtijeva malo osvježenja i promjene.

'To je stvarno nježan kontrast pa je prisutno znatno manje sjena u kosi, no tu se ipak ne radi samo o jednoj boji. Još uvijek postoji dimenzija, još uvijek postoje svjetliji i tamniji tonovi. Općenito, radi se o toplijoj nijansi, ali mislim da će to biti sjajan izgled za proljeće,' rekao je Tom Smith.

Tom je u videu pokazao sliku Chrishell Stause iz Selling Sunseta koja je prošlog ljeta promijenila boju kose te s karamel nijansu smeđe zamijenila svijetlije plavom bojom.

Tehnika bojanja u korak prati onu kojom se postiže i luksuzna smeđa, za koju je Tom ranije otkrio da se tajna krije da se kosi da dublja i snažnija energija, dimenzija i detalji. Kako bi se dobio dobili taj fini, luksuzni završetak, važna je stručna mješavina različitih plavih tonova koja će podići svjetliju kosu na sljedeću razinu u odnosu na klasične nijanse koje se postižu bojama iz kutije. 'Smatram da je odgovornost profesionalnih frizera klijentima pružiti nešto što nikada neće moći postići bojanjem kod kuće,' rekao je Tom te dodao kako planski smješteni naglasci i pramenovi kosi mogu dati posve drugu dimenziju.

Prema Tomovom savjetu, ako želite isprobati ovaj trend, pobrinite sa da budete na istoj valnoj duljini sa svojim frizerom - razgovarajte o najdubljim i najsvjetlijim nijansama plave koje biste željeli, kao što su zlatna, pješčana, platinasta, bež ili medena. Frizer bi ih trebao suptilno raspršiti po kosi tako da djeluju prirodno, lagano, ali i vrlo luksuzno.