miracle balm

Svijet je poludio za ovim rumenilom: Toliko je traženo da postoji lista čekanja, no je li doista tako dobro?

18.10.2024 u 14:04

Bionic
Reading

Otkako ga je slavna vizažistica Bobbi Brown lansirala u sklopu svog brenda Jones Road, Miracle Balm dosegao je kultni status. Beauty urednici i stručnjaci smatraju ga crème de la crème u svijetu rumenila, otkako je 2020. ugledao svjetlo dana, ovaj beauty proizvod je razgrabljen s polica

Poznata vizažistica Bobbi Brown 1995. godine prodala je brend koji nosi njezino ime kozmetičkom gigantu Estée Lauderu, i mnogi su tada mislili da je napravila posao života. No, Bobbi Brown ubrzose otisnula u posve nove beauty vode. Osnovala je Jones Road, brend temeljen na filozofiji da svijetu trebaju bolji kozmetički proizvodi, a ne više njih. Svojim poslovanjem i marketingom ruši sva pravila i predrasude te, posve suprotno očekivanjima, ostvaruje nevjerojatne poslovne rezultate.

Jones Road ističe se modernom kolekcijom svestranih - i, što je najvažnije, čistih (clean beauty) - proizvoda za šminku i ljepotu, uključujući iznimno uspješan i nagrađivan Miracle Balm, koji je i danas 'heroja' brenda. Lista čekanja za ovaj proizvod između obnavljanja zaliha nekad broji i do 10 tisuća imena. A njegova poželjnost uopće se ne smanjuje s godinama niti ga drugi proizvodi uspijevaju zasjeniti.

Izvor: Profimedia / Autor: Darla Khazei/INSTARimages/ Image Press Agency / Alamy / Alamy / Lev Radin / Zuma Press / Abaca Press / Alamy / Alamy / Ron Adar, M10s / Zuma Press / Greg Allen / Alamy / Alamy / Profimedia

Otkako je Bobbi Brown lansirala 2020. Miracle Balm obožavaju slavne dame poput Megan Markle i Cindy Crawford. A njegova bogata, nježna formula poznata je po sposobnosti prenošenja čiste boje na obraze i usne - postoji jako dobar razlog zašto ima doslovce milijune pregleda na TikToku.

Što zapravo Miracle Balm radi?

Ukratko? Puno toga. Iako je prije svega rumenilo, on je također i ultimativni multitasker. Ovisno o tome koju od 13 ponuđenih nijansi odaberete, on može djelovati kao hidratantna nijansa za cijelu površinu lica; kao rosni bronzer, svjetlucavi highlighter ili bezbojni sjaj. I ti sve uz minimalano truda, naravno. Ako vam se sviđa ideja o prirodnom, čistom make-upu, ali svježijem, onda je Miracle Balm pravi izbor.

Kako koristiti Jones Road Miracle Balm

Bobbi Brown kaže: 'Prvo kažiprstom razbijte gornju površinu balzama, a zatim ga zagrijte kako bi se formula omekšala. Vrhovima prstiju, dlanovima, kistom ili spužvicom nanesite balzam na obraze, usne, kapke ili bilo koje drugo područje koje želite nijansirati ili učiniti sjajnim.'

Za prekrasan lagan dodatak boje licu nije potrebno tražiti dalje od ovog legendarnog čudotvornog rumenila. Uz to je prepun je dobrih stvari koje su dobre za kožu kao što je ulje sjemenki jojobe za njegu i punoću. A može se nanijeti preko pudera ili pak na 'golo' lice i instantno popraviti ten.

Prednosti i nedostaci

Otkako je brend Jones Road pokrenut razvio je bazu obožavatelja posvećenih minimalističkoj estetici šminke i proizvodima nastalima bez okrutnosti prema životinjama i loših sastojaka. Upravo su to i neke od glavnih prednosti Miracle Balma koje ističu beauty stručnjaci koji su za britansku Graziu napravili analizu ovog 'čarobnog' beauty proizvoda. Uz to, Miracle Balm je idealan izbor za one koji žele suptilan, prirodan sjaj te je prikladan za sve tipove kože.

Strunjači pak kao negativne strane ističu kako za neke Miracle Balm možda nije dovoljno pigmentiran, te je možda prejak za izrazito masnu kožu. Kako god, ako se pita beauty obožavatelje koji su spremni uredu čekati za ovaj čudotvorni proizvodi, ti nedostaci su zanemarivi.

Cassie Steer, urednica ljepote tako navodi kako joj se dopala 'trenutačna rosna toplinu koja je izbrisala tragove umora i isušenosti na koži.' Kaže sjajna tekstura daje snažan sjaj koji izgleda nevjerojatno na slikama, ali bio je prisutan osjećaj masnoće za koju bi se kosa mogla prilijepiti. No, nakon što je višak masnoće uklonila tapkanjem Miracle Balm je postao njezin omiljeni proizvod.

Beauty urednica Rachael Martin oduševljena je laganom i svilenkastom teksturom te učinkom koji je prekrasno proziran i suptilan, poput prirodne, osunčane boje. Ipak, i ona je primijetila 'masni' efekt pa preporučuje onima s masnom kožom nanošenje Miracle Balma na ključne dijelove, a ne na cijelo lice. ' Manje je više,' napominje ona.

Beauty urednica Sameeha Shaikh ističe kako ju je pomisao na Miracle Balmova gusta, mekana tekstura koja je vrlo slična vazelinu nikada nije sviđala, no kada je probala iznenadila se. U svakom slučaju, kaže da je ključno pogoditi pravu nijansu.