hit recept

Tako slasna, a nevjerojatno jednostavna: Čokoladna torta od palačinki bit će pravi hit na blagdanskom stolu

09.12.2021 u 13:26

Bionic
Reading

Ovo je jedna od onih torti s kojom je nemoguće pogriješiti, prikladna za različite prigode i okupljanja. Posebno je praktična u vrijeme blagdana kada nam nerijetko nedostaje vremena u kuhinji

Pripreme za blagdane samo što nisu krenuli, a jednostavni, no vrlo efektni recepti uvijek dobro dođu, posebice ako se radi o slasticama čiju krišku nitko neće odbiti. Osnova ove slasne čokoladne torte su palačinke i slatki ganache, sve prekriveno prženim lješnjacima.

Potrebni sastojci:

Za palačinke:

  • 3 jaja
  • 250 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • Prstohvat soli
  • Maslac

Za kremu:

  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 30 g maslaca
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 50 g grubo sjeckanih lješnjaka
  • Za ukrašavanje:
  • 50 g grubo sjeckanih lješnjaka

Priprema:

Palačinke:

Umutite mikserom sve sastojke osim maslaca.

Neprijanjajuću tavicu namažite maslacem i ispecite palačinke.

Ostavite palačinke poklopljene sa strane dok pravite kremu.

Krema:

Kremu napravite kao klasičan ganache: čokoladu razlomite ili nasjeckajte na sitne komade, a slatko vrhnje zagrijte do vrenja. Čokoladu prelijte zagrijanim vrhnjem.

Ostavite tri minute i dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Zatim dodajte maslac i promiješajte.

Slaganje torte:

Na pladanja za posluživanje stavite jednu palačinku, premažite kremom i pospite mljevenim lješnjacima, a zatim poklopite drugom palačinkom te ponovite postupak. Slažite i mažite palačinke sve dok sve ne potrošite. Ostatak kreme namažite na vrh zadnje palačinke te posipajte krupno sjeckanim lješnjacima.