MODNA INSPIRACIJA

Tako to rade Talijanke: Evo kako se odijevaju naše susjede po ljetnim vrućinama

13.07.2024 u 20:20

Bionic
Reading

Uz Francuskinje i Skandinavke, zaljubljenice u modu rado se nadahnjuju šarmantnim Talijankama jer itekako imaju stila

Monica Bellucci, ali i legendarna Sofia Loren, Claudia Cardinale i Monica Vitti, spomenimo samo neke slavne talijanske ikone, oduvijek su intrigirale modni svijet svojim stilom spajajući profinjenu klasiku koja ističe ljepotu ženske figure s najnovijim trendovima.

Zavodljiv spoj ženstvenosti, senzualnosti, samosvjesnosti i urođene elegancije ono je što čini stil Talijanki toliko prepoznatljivim.

NIKAD LJEPŠA

Anti-age efekt: Efektne šiške Monice Bellucci savršene su za zrelije dame

Pogledaj galeriju

Rado će istaknuti obline i naglasiti ljepotu figure, baš poput nezaboravne filmske ikone Sofije Loren, a to će učiniti s puno stila i vrlo šarmantno, pa se modni znalci slažu da vrijedi potražiti inspiraciju za oblačenje i na ulicama talijanskih gradova…

Ako ste i vi oduševljeni stilom naših susjeda, evo nekoliko najvrućih ljetnih trendova koje vole Talijanke:

Crno od glave do pete

Bez obzira na godišnje doba, temperaturu ili vremenske prilike, cool Talijanke iz Milana ili Rima rado se oslanjaju na ovakav monokromatski pristup.

Klasične bijele hlače

Postoji li nešto tako više chic od bijelih, elegantno krojenih hlača? Kako ih kombinirati? Uz jednostavnu bijelu majicu - i za svoj look dobit ćete samo komplimente!

Oversized sunčane naočale

Ako netko zna osmisliti dobar accessorize, to su Talijanke. Odaberite velike retro okvire i odmah ćete izgledati, ali i osjećati se bolje.

Slip haljine

Slip haljine s tenisicama, natikačama ravnih potplata ili traper jaknom? Ovo je jako dobra ideja za cool look.

Lan je vaš najbolji saveznik

Ključ za pobjedu nad vrućinom pod mediteranskim suncem uvijek je u ležernoj odjeći, pa ne čudi to što Talijanke posvuda nose lan. Ne samo da je ta tkanina nevjerojatno ugodna i udobna za nošenje po visokim temperaturama, već se brzo i lako uklapa u svaki stil. Osim divnih ljetnih haljina, tu su i lanene hlače, suknje, bermude, košulje, topovi...

Svileni šalovi

Što bi bio talijanski ljetni stil bez svilenog šala, ležerno omotanog oko vrata ili glave? Romantičan modni detalj odmah asocira na talijansku kinematografiju stare škole i lookove koje smo viđali u filmskim hitovima poput 'Praznika u Rimu'. Stavite ga oko vrata, torbice, struka... A dobro će vam doći i kao zaštita od jakog sunca ako ste zaboravili slamnati šešir.