MORSKE SIRENE

Tanja Dragović i Fani Stipković mokre i seksi

11.03.2013 u 11:55

Bionic
Reading

Fani se prepustila fotografskom oku svoje, kako kaže, multipraktik prijateljice Tanje Dragović i pozirala u seksi izdanju

Tišina, savršena tišina i beskrajno plavo more. Ta tišina je jedno od najvećih blaga koje sam našla na Maldivima. Bez gomile suvišnih informacija koje nas bombardiraju sa svih strana, bez doticaja s vanjskim svijetom, samo zvuk tišine i ja. Zvuk mora umjesto zvukova vijesti, tirkizna boja prirode umjesto crvenih i crnih koje napadaju iz medija, i zvukovi delfina, onih pravih koji me svakodnevno pozdravljaju iz mora i onih koje sam ja prozvala tako, misleći pritom na svoje prijateljice koje su svoje misli i zvukove također uklopili u ovu nerealnost, a zapravo stvarnost.

Suvišne riječi smo ostavile u Hrvatskoj, nepotrebne teme smo zapalile zajedno s bakljama koje su Maldivljani palili svaki večer na plaži i ostavile smo samo ugodu i pozitivne misli da nam pridruže u našoj avanturi. Pričamo o relativnosti vremena, kako zapravo svaki trenutak čim prođe postane san i pričamo o stvaranju uspomena. U tom trenutku zaboravljamo mir i postajemo poput Japanaca koji nas uvijek fasciniraju kako kamerom prate svaki svoj potez, bilo da je riječ o doručku, kupanju, zalasku sunca ili vožnji biciklom. Misli zamjenjuju nove misli, jedini pravi doticaj sadašnjosti s prošlošću je osjećaj koji formira uspomene i našu osobnost te fotografije koje nas mogu vratiti na neko mjesto.

I tako smo i mi krenule u našu akciju. Nakon što smo stvorile paletu uspomena s ljetovanja, na red je došlo snimanje kampanje za moje kupaće kostime. Nemam vizažista, nemam frizera, imam samo najljepšu prirodu na svijetu, najljepše boje mora i neba i najljepše oko prijateljice Tatjane Dragović za koju znam da se u nizu transformacija može pretvoriti i u fotografa, a i bilo bi čudno da ne može s obzirom na to koliko je puta stala pred objektiv najboljih svjetskih fotografa. Prirodna nepočešljana kosa iz mora, preplanuli ten bez profesionalne šminke, samo maskara i sjajilo, drugo nisam ni ponijela na odmor i krenule smo u akciju. Osim opeklina sunca zbog kojih su i fotograf i model večer nakon snimanja proveli u bolovima, moram priznati da mi je rad s prijateljicom bio neponovljivo i nadasve prezabavno iskustvo pogotovo jer je bilo jako teško ostati ozbiljan pa je ta naša avantura potrajala satima. I sada dok njezino stručno oko ne odabere najbolje fotografije koje ću iskoristiti za ljetnu kampanju, donosim vam dašak atmosfere sa snimanja uz zaključak da je jako dobro imati multipraktik prijateljice.